„Nepaisant kelių trūkumų jau seniai vidutinės klasės telefonas nekėlė tokių gerų įspūdžių“. Masiškai šluojamo „Xiaomi Redmi Note 7“ apžvalga, kaip iš tikro fotografuoja 48Mpx kamera ir kaip įjungti gamintojo specialiai išjungtą 4K filmavimą („Xiaomi Redmi Note 7“ apžvalga, Video)  (1)

„Xiaomi Redmi Note 7“ yra naujausias „Xiaomi“ išmanusis telefonas. Tai – ekonominės klasės atstovas ir savo techninėmis charakteristikomis lenkia ankstesnės kartos flagmaną „Xiaomi Redmi Note 6“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš pagrindinių šio telefono bruožų yra jo turima dviguba galinė kamera – 48 MP ir 5 MP – tačiau dėmesio vertas yra ir „Snapdragon 66“ procesorius bei „Adreno 512“ vaizdo plokštė.

Šis telefonas yra neįtikėtinai populiarus Kinijoje bei perkamas tiesiog masiškai- daugelyje parduotuvių pradingsta iš prekybos net be jokių rimtesnių nuolaidų.

Bet ar tikrai šis ekonominės klasės telefonas toks geras? Juk šiame segmente telefonų pasirinkimas yra milžiniškas.

Tad kuo pasižymi, išsiskiria, džiugina, o gal nuvilia „Xiaomi Redmi Note 7“? Pažvelkime į šį telefoną atidžiau.

„Xiaomi Redmi Note 7“ specifikacijos yra kaip tikro flagmano, nors šis telefonas ir kainuoja, kaip ekonominės klasės atstovas.

Ekrano priekį ir nugarėlę dengia „Gorilla Glass 5“ stiklas, nors pats rėmelis yra plastikinis. „Tačiau neapsigaukite, tikrai neatrodo, kad telefonas būtų pigus. Jis yra šiek tiek blizgus, atrodo gražiai ir yra labai patogus laikyti rankoje.

Pats ekranas yra 6,3 colių įstrižainės, 2340 x 1080 taškų raiškos, 409 PPI ir vaizdo santykis yra 19,5:9.

Šoninės ekrano kraštinės yra gana plonos, tačiau viršutinė ir apatinė kraštinės yra kiek storesnės. Ekrano išpjova yra lašo formos ir neatrodo, jog yra galimybė ją „paslėpti“.

Vaizdas ekrane yra puikios kokybės: ryškus ir aiškus. Tik esant saulėtai dienai reikia padaryti maksimalų ekrano apšvietimą ir tada viskas matoma puikiai.

Įdomu yra tai, kad ekrane yra ir LED indikatorius, kuris informuoja apie gautus pranešimus, tačiau jis yra ne telefono viršuje, išpjovoje, bet ekrano apačioje. Gana keistas „Xiaomi“ sprendimas, nors ir greitai prie to priprantama.

Telefono apačioje, šalia USB C-tipo jungties yra garsiakalbis, kurio kokybė yra tikrai gera ir garsas yra garsus bei aiškus (2:18 min.).

Na, o telefono viršuje yra 3,5 mm audio jungtis ir apžvalgininkas teigia, kad muzikos kokybė klausantis per ausines yra labai gera. Taip pat „Xiaomi Redmi Note 7“ palaiko ir FM radiją, kas jau yra gana retas dalykas.

Smagu ir tai, kad „Xiaomi Redmi Note 7“ palaiko atminties kortelę – maksimali talpa siekia iki 256 GB. Tiesa, micro SD kortelė užims antrosios SIM kortelės vietą.

Pirštų atspaudų skaitytuvas yra įtaisytas telefono nugarėlėje ir „veikia žaibiškai“. „Xiaomi Redmi Note 7“ taip pat palaiko ir veido atpažinimo technologiją.

Telefonas darbuojasi su „MIUI 10“ operacine sistema, kurios pagrindas yra „Android 9.0“. Valdymas ir naudojimasis šia OS yra paprastas ir patogus – „ją galima valdyti gestais ir man ši operacinė šiek tiek primena iOS“.

„Xiaomi Redmi Note 7“ aprūpintas „Snapdragon 660“ procesoriumi ir galimos įvairios RAM bei ROM kombinacijos.

Apžvalgininkas testavo 4 GB RAM „Xiaomi Redmi Note 7“ ir žaidžiant žaidimus nepastebėjo jokių užlaikymų ir „galiu pasakyti, kad vidutinės klasės kategorijoje Redmi Note 7 pasižymi geriausiais veikimo rezultatais“.

„Xiaomi Redmi Note 7“ baterija yra gana didelės talpos – 4000 mAh. Ir tai turi rimtų privalumų, lyginant su kitais išmaniaisiais telefonais. „Xiaomi Redmi Note 7“ ištvermės teste pasirodė geriausiai ir jo baterija darbavosi ilgiausiai.

Svarbu paminėti, kad „Xiaomi Redmi Note 7“ palaiko ir greitąjį baterijos įkrovimą, tad jei įprastomis sąlygomis nuo 0 iki 30 proc. baterija yra įkraunama per 30 minučių, tai su 15W įkrovikliu per 30 minučių įkraunama 47 proc. baterijos.

„Xiaomi Redmi Note 7“ nugarėlėje yra 48 MP (f/1.8, PDAF) ir 5 MP (f/2.4, gylio jutiklis) kameros su dirbtiniu intelektu.

Tie 48 MP yra pasiekiami fotografuojant „Pro“ režime, tačiau tada atsiranda šioks toks vaizdo „triukšmas“ ir apžvalgininkas rekomenduoja likti prie 12 MP nustatymų (4:44 min.).

Įprastos ir šviesios dienos metu (4:50 min.) nuotraukos yra labai geros kokybės, ryškios, gausios detalėmis, geras kontrastas ir praktiškai nėra jokio „triukšmo“.

Tiesa, tamsesnės vietos yra gal kiek per tamsios, tačiau šį keblumą sutvarko HDR funkcija (5:10 min.) ir tada nuotraukos tampa šviesesnės. Visgi, tokiu atveju jos tampa šiek tiek išplaukusios (5:18 min.).

„Potrait“ režime nuotraukos yra labai geros kokybės (5:20 min.) - „tiesą sakant mes matėme gerokai blogesnės kokybės Portrait režimu darytas nuotraukas stipriai brangesniuose telefonuose, lyginant su Xiaomi Redmi Note 7“. Labai geras detalumas, nors ir DI (dirbtinio intelekto) poveikis nėra toks ženklus, kaip kituose telefonuose. Pavyzdžiui, „Xiaomi Mi 8 Pro“.

Smagu ir tai, kad net nakties metu darytų nuotraukų su „Xiaomi Redmi Note 7“ kokybė yra stulbinamai gera (5:35 min.). Nuotraukos ryškios, aiškios, gausybė gerai matomų detalių ir labai minimalus „triukšmas“.

Taip pat „Xiaomi Redmi Note 7“ turi „nakties režimą“, kuris duoda apčiuopiamą skirtumą – nuotraukos tampa ryškesnės ir šviesesnės (5:58 min.), nors daugumą šio efekto galima gauti ir įjungus HDR režimą.

„Xiaomi Redmi Note 7“ priekyje turi 13 MP kamerą su HDR funkcija ir dirbtiniu intelektu. Asmenukės yra geros kokybės (6:12 min.).

Filmavimo galimybės yra šiek tiek apribotos. „Xiaomi Redmi Note 7“ palaiko 1080P ir 30fps bei 60fps filmavimą, tačiau nėra galimybės filmuoti 4K, nors ir „Snapdragon 660“ procesorius leidžia tai daryti (6:22 min.).

Įdomu tai, kad apžvalgininkas atsisiuntė papildomą programėlę „Open Camera“ ir pastaroji leido „Xiaomi Redmi Note 7“ filmuoti 4K 30fps vaizdą. Vadinasi „Xiaomi“ dėl kažkokio tikslo specialiai išjungė šią galimybę (6:41 min.).

Galutinis verdiktas

„Tad naujas Xiaomi subbrando Redmi startas yra absoliučiai sėkmingas (nuo šiol Redmi telefonai atkeliauja, kaip naujas, atskiras prekės ženklas aut. past.).

Gražus dizainas, puikus veikimas, geros kokybės kameros ir labai geras baterijos tarnavimo laikas - Xiaomi Redmi Note 7 turi viską, ko ir reikalaujama iš vidutinės klasės telefonų.

Iš minusų paminėčiau tai, kad pakuotėje nėra greitąjį baterijos įkrovimą palaikančio įkroviklio, taip pat Xiaomi Redmi Note 7 nefilmuoja 4K raiška, nors techniškai tą ir gali daryti. Taip pat nėra ir NFC, o tai bus svarbu tiems, kurie atlieka mobiliuosius mokėjimus.

Nepaisant to, mes jau seniai buvome tokie patenkinti vidutinės klasės išmaniuoju telefonu. Gaunate nuostabų telefoną, kuris ne vienu aspektu gali būti netgi laikomas tikru flagmanu.“

Kaina ir sąlygos

„Xiaomi Redmi Note 7“ telefonai - kaip karšta bandelė. Jie perkami greičiau, nei gamintojas spėja juos gaminti, tad dažnu atveju modeliai yra išpirkti, o kainos panašios pas daugelį pardavėjų. 

„Xiaomi Redmi Note 7“:

  • „Gearbest“: 4/64GB - 213,40 €
    • Į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu, pristatomas per mėnesį.
    • Visas asortimentas - daugelis modelių jau išpirkta.
  • AliExpress - 6/64GB - 222€; 4/64GB - 213€; 3/32 GB - 176€
  • Lietuvoje 4/64GB - 259€.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(9)
(35)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: