Pristatytas dar vienas lankstus išmanusis telefonas: į išmanųjį laikrodį panašus Nubia Alpha (Video)  ()

Kol kas neaišku ar sulenkiami išmanieji telefonai yra naudinga naujovė, ar tik brangūs ir nereikalingi žaisliukai, kurių laukia 3D televizorių ir VR likimas. Dabar šie įrenginiai yra pirmieji savo klasės atstovai ir rinkai nedaro jokios įtakos. Tokie prietaisai parodose demonstruoja gamintojų galimybes, o kaip jie prigis kasdieniame gyvenime parodys laikas. Savo sulenkiamus telefonus jau pristatė elektronikos gigantai „Samsung“ ir „Huawei“, o dabar kinų bendrovė „Nubia“ taip pat pasiūlė pažvelgti, kaip ji išmoko lenkti mobiliuosius telefonus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į paroda „MWC 2019“ kinai atvežė patobulintą versiją „Nubia α“ (Nubia Alpha), kurią jie demonstravo „IFA 2018“. Įrenginį gamintojas vadina išmaniuoju telefonu, tačiau jis iš tiesų labiau panašus į laikrodį su korinio ryšio funkcija.

Prietaiso pagrindinis privalumas yra „Visionox“ sukurtas 4 colių OLED ekranas. Tai yra lanksti ir siaura matrica, kurios skiriamoji geba siekia 960×162 takų, o vaizdo taškų tankis yra 244ppi. Nešiojamo prietaiso aparatūros pagrindą sudaro platforma „Snapdragon Wear 2100“, 1 GB RAM ir 8 GB pastovios atminties. „Nubia α“ maitina 500 mAh baterija, kurios išteklių turėtų būti pakankamai vienai ar dviems prietaiso veikimo dienoms, priklausomai nuo naudojimo scenarijų.

Darbui mobiliuosiuose tinkluose numatyta eSIM. Norėdamas bendrauti vartotojas turės pakelti prietaisą prie ausies arba pasirinkti vaizdo konferenciją, kurią transliuos 5 megapikselių kamera su f/2.2 diafragma. Yra GPS, Wi-Fi ir tipiškos išmaniųjų laikrodžių funkcijos: navigacija, miego stebėjimas, širdies ritmo monitorius, fizinio aktyvumo stebėjimas, skambučių priėmimas ir atsiliepimas bei pranešimai. Pagrindinė versija su eSIM pagaminta iš nerūdijančio plieno, o ekranas padengtas karščiui atspariu poliamidu. Šis modelis buvo įvertintas 549 eurais.

Prabangos mėgėjams siūloma 18 karatų aukso versija už 649 eurų kainą. Taip pat yra biudžetinė modifikacija vien su „Bluetooth“, kurios kaina bus 449 EUR. Gamintojas teigia, kad „Nubia α“ pasirodys rinkoje trečiąjį šių metų ketvirtį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()