„Šiuo metu tai neabejotinai geriausias 3D spausdintuvas savo kainos kategorijoje“ ir svarbiausia, dabar siūlomas iš Čekijos sandėlio. Praktinis „Creality Ender 3“ testavimas ir apžvalgininko išvados apie jo privalumus ir trūkumus („Creality Ender 3“ apžvalga, Video)  (6)

„Creality Ender 3“ - mėgėjiškas 3D spausdintuvas su šildomu darbastaliu, uždaru maitinimo bloku, atminties kortelių skaitytuvu, LCD ekranu nustatymams ir 180 mm/s spausdinimo sparta. Akivaizdu, kad tai - vienas geriausių 3D spausdintuvų iki 200 eurų, o jei jis kainuoja dar pigiau, konkurentų tiesiog neturi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl mūsų dėmesį patraukė „Creality Ender 3“? Visų pirma todėl, kad „Gearbest“ jį atvežė į Čekijos sandėlį ir dabar siūlo labai geromis sąlygomis - tiesiai iš ES sandėlio vos už €169,10. Nors pagal specifikacijas jis tiesiog neturi konkurentų, tačiau ką sako apžvalgos? Kokie didžiausi jo privalumai? Kokiais trūkumais jis pasižymi? Pažvelkime į „Youtube“ kanalo „RCLifeOn“ atliktą apžvalgą. 

„Creality Ender 3“ atkeliauja kaip rinkinys - jį teks surinkti pačiam. Gerai tai, kad pakuotėje yra ne tik visi komponentai, bet ir tvirtinimo detalės (varžtai), ir reikalingi įrankiai. Visi dirželiai yra labai tikslaus ilgio, todėl jie problemų sukelti neturėtų. Apžvalgos autorius savo spausdintuvą surinko per maždaug 1,5 val., tačiau jums tai turėtų pavykti atlikti per mažiau nei valandą, nes neteks nieko filmuoti. Instrukcijos patogiai pateikiamos viename lape. Na, o surinkus spausdintuvą reikia jį išbandyti.

„Creality Ender 3“ gali spausdinti naudodamas įvairius užpildus. Tai „RCLifeOn“ pirmiausia ir išbandė - visi atspausdinti daiktai yra pakankamai tikslūs ir atrodo neblogai (3:33). Bet labiausiai apžvalgos autorių sužavėjo galimybė spausdinti greitai ir naudoti lankstų užpildą.

Apžvalgos autorius pasistengė kiek įmanoma greičiau atspausdinti raketą. „Creality Ender 3“ turi atskirą varikliuką, kuris į priekį stumia plastiko užpildo giją. Tai leidžia spausdinti greičiau. „RCLifeOn“ bandymas parodė, kad nemažą raketą galima atspausdinti per mažiau nei valandą, spausdinant 120 mm/s greičiu (6:54).

Tačiau dar svarbiau tai, kad kelias, kuriuo stumiamas užpildas, yra gana trumpas, todėl jame nedaug trinties. Tai leidžia spausdinti ir iš lankstaus užpildo pagamintus daiktus. „RCLifeOn“ atspausdino varlę, kuri išėjo stebėtinai gera (4:27).

„Creality Ender 3“ turi šildomą darbastalį. Tai padeda prisitvirtinti pirmiems plastiko sluoksniams ir jie neišsikraipo per greitai atvėsdami. „Creality Ender 3“ stalas įkaista iki maždaug 110 laipsnių - to pakanka, kad nusidegintumėte, todėl reikėtų elgtis atsargiai.

Kita vertus, saugumas yra vienas iš didžiausių „Creality Ender 3“ privalumų. Jis turi uždarą maitinimo bloką be jokių atvirų laidų - tuo negali pasigirti kiti pigūs spausdintuvai. Tačiau aišku, „Creality Ender 3“ turi ir trūkumų.

„RCLifeOn“ išskyrė kelis didžiausius trūkumus (7:58). Visų pirma, darbinė erdvė nėra labai didelė - jos išmatavimai tėra 220 x 220 x 250 mm. Tai reiškia, kad labai didelių detalių atspausdinti nepavyks, tačiau visi pigūs 3D spausdintuvai pasižymi panašiu dydžiu. „Creality Ender 3“ nėra labai triukšmingas, lyginant su kitais 3D spausdintuvais, tačiau gamintojas galėtų pasistengti dar labiau sumažinti triukšmą.

Prie „Creality Ender 3“ spausdintuvo galvutės tikrai yra vietos ventiliatoriui, kuris galėtų aušinti liejamą plastiką, tačiau gamintojas, matyt, apie tai nepagalvojo. Galiausiai, pakuotėje nėra stiklinio paviršiaus darbo paviršiui uždengti. Stiklas yra lygus, o kartais spausdinami dirbiniai privalo turėti visiškai lygią pusę.

Žinoma, tokį paviršių galima įsigyti atskirai - pardavinėjamas specialus tekstūrinis ir karščiui atsparus stiklas. Stiklo paviršius turi specialią dangą, kuri padidina pirmųjų plastikinių sluoksnių sukibimą. Vienas iš nebrangių tokio stiklo variantų yra Tronxy Build Plate Glass Surface Borosilicate Glass 220 x 220 x 4 mm., arba Creality 3D Hot Bed Glass Plate 250 x 250 x 4 mm. Šiam spausdintuvui pagal išmatavimus tiks pirmasis stiklo pasiūlymas. 

„RCLifeOn“ verdiktas - „Creality Ender 3“ yra geriausias 3D spausdintuvas savo kainos kategorijoje. Jis spausdina greitai, jį lengva surinkti, jis tinka pradedantiesiems. Dar daugiau - jis yra šiek tiek saugesnis už kitus rinkoje siūlomus panašius 3D spausdintuvus, nes turi uždarą maitinimo bloką.

„Creality Ender 3“ kaina

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (6)