Jau turite 3D spausdintuvą? Naudingi priedai bet kokiems 3D spausdintuvams: nuo valdymo modulio per išmaniąją programėlę iki naujos kartos spausdinimo galvutės ir įvairiausių, nuo prilipimo apsaugančių padėklų padų (Video)  ()

Jei jau turite 3D spausdintuvą ir norite jį atnaujinti, šis straipsnis jums gali būti labai naudingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galbūt apie kai kurias šias 3D spausdintuvų smulkmenas jau būsite girdėję, o kai kurie ir išbandę.

Tačiau jei norite savo turimam 3D spausdintuvui suteikti daugiau galimybių, visi šie smulkūs ir nebrangūs 3D spausdintuvų dalykėliai gali būti labai naudingi.

Pirmasis dalykas, skirtas 3D spausdintuvams, yra „Geeetech 3D WiFi Module for 3D Printer Android System“.

Šis modulis turi „ESP8266“ ir „ARM“ procesorių „STM32“. Tai yra universalus „WiFi“ modulis, kuris palaiko atminties korteles, USB įrenginius ir prie spausdintuvo prijungiamas per USB laidą.

3D spausdintuvo valdymas tampa labai paprastas ir vyksta su „Easyprint3D“ programėle, kurią galima atsisiųsti į išmanųjį telefoną, planšetę ar kompiuterį. Tad visas komandas 3D spausdintuvui galima duoti nuotoliniu būdu iš savo rankose laikomo telefono.

Šis įrenginys puikiai tinka biudžetiniams „Geeetech“ 3D spausdintuvams bei puikiai žinomiems: „Anet A8“, „Anycubic I3 Mega“, „Creality CR-10“ ir „Monoprice“.

O čia yra naujos kartos spausdinimo galvutė „3D XCR-2IN1-V2“, kurią galima įdiegti bet kuriame 3D spausdintuve. Tereikės minimalių 3D spausdintuvo konfigūracijų, kaip ekstruderio ir programinės įrangos nustatymų pakeitimų.

Galima rinktis iš įvairių „3D XCR-2IN1-V2“ variantų, tarp kurių yra paprastas kaitinimas (NV6) ir greitas spausdinimas su „Volcano/Crater“ kaitinimu.

Na, o paprasto silikoninio dėklo, skirto aliuminio bloko ir antgalio apsaugai, kaina tiesiog simbolinė. Labai paprastas uždėjimas bei nuėmimas ir tai yra itin patogus priedas.

Neverta pamiršti ir atsirandančių nepatogumų, baigus darbą. Spausdinimo padėklą nuvalyti ne visada būna lengva, tačiau ir šį nesklandumą galima išspręsti su specialiais padėklų lipdukais.

Pastarųjų yra įvairių dydžių, kiekių ir kainų:

Šiuos lipdukus pritvirtinti yra labai paprasta. Apatinis lipduko paviršius yra priklijuojamas ir belieka jį pritvirtinti prie švaraus spausdintuvo spausdinimo padėklo. Taip pat su paprastu raštinės peiliu galima lipdukus supjaustyti į reikiamą dydį.

O jei norite dar daugiau patogumo, tada verta atkreipti dėmesį į lipniuosius magnetinius lipdukus. Geras pasirinkimas yra itin lankstus ir nuimamas „Creality“ magnetinis paviršius „CR10S PRO“, kurio dydis yra 300 x 300 mm.

Šie lipdukai susideda iš dviejų dalių: magnetinio pagrindo, klijuojamo prie spausdinimo padėklo su dvipuse juosta, ir nuimamo spausdinimo paviršiaus. Tai yra ypač patogu, nes atspausdintą modelį galima iškart nuimti nuo spausdinimo padėklo ir nereikės su specialia mentele nuiminėti savo modelio.

Brangesnis variantas, bet ne mažiau veiksmingas, yra specialus tekstūrinis ir karščiui atsparus stiklas. Stiklo paviršius turi specialią dangą, kuri padidina pirmųjų plastikinių sluoksnių sukibimą.

Vienas iš nebrangių tokio stiklo variantų yra Tronxy Build Plate Glass Surface Borosilicate Glass 220 x 220 x 4 mm., arba Creality 3D Hot Bed Glass Plate 250 x 250 x 4 mm.

Anksčiau tokie priedai buvo gana reti bei brangūs, tačiau stipriai išpopuliarėjus 3D spausdintuvams, jie tapo prieinami praktiškai kiekvienam. Žinoma, tai tėra tik labai nedidelė dalis naudingų priedų jūsų 3D spausdintuvui ir dar daugiau gerų pasiūlymų rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: