Neįprastas robotas siurblys iš „Xiaomi“ už pačią mažiausią kainą iki šiol - jokio išmanumo, bet atsiliepimai apie siurbimą tiesiog puikūs: 1200 Pa siurbimo galia, 3000 mAh baterija ir net grindų plovimo funkcija („VIOMI VXRS01“ apžvalga, Video)  ()

„VIOMI VXRS01“ - tai pakankamai naujas robotas-dulkių siurblys iš „Xiaomi“. Tai yra nebrangus įrenginys, pasižymintis gera siurbimo galia, laikmačiu, dviem įkrovimo būdais ir grindų plovimo šluoste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi“ jau turi ne vieną robotą siurblį, tačiau daugelis jų konkuruoja su pačiais geriausiais kitų gamintojų modeliais, o vidutinis segmentas likdavo apleistas. Galbūt dėl to, gal ir dėl kitų priežasčių sukurtas vidutinės klasės ir pakankamai nebrangus „VIOMI VXRS01“. Šiuo metu jis rekordiškai atpigo ir kainuoja mažiausiai nei bet kada nuo anonso - 160€ ir į Lietuvą siunčiamas nemokamai

Tačiau ar tai geras prietaisas namams? Ar verta į jį investuoti? „Youtube“ kanalas „s7yler's ZENTECH channel“ nusprendė išsiaiškinti.

„VIOMI VXRS01“ turi 3000 mAh bateriją ir kai ji nusenka iki 30 %, prietaisas pats sugrįžta į krovimo stotelę. Šis siurblys pasižymi 1200 Pa siurbimo galia, turi dvi šluoteles, 350 ml dulkių talpą ir 200ml skysčio rezervuarą. Gerai tai, kad šias talpas labai lengva pasiekti atidarius viršuje esantį dangtelį (2:42).

„VIOMI VXRS01“ valdomas pulteliu, kuris leidžia nustatyti laikmatį, nurodyti siurbliui sugrįžti į stotelė ar tiesiog pasiųsti jį į darbą.

Apžvalgos autorius pastebėjo, kad ant pakuotės nėra jokio apie „Xiaomi“ skelbiančio užrašo. „Viomi“ yra „Xiaomi“ ekosistemos dalis - šiuo prekės ženklu įprastai žymimi prietaisai, kurie gali prisijungti prie interneto. Tiesa, tik kinų „VIOMI VXRS01“ versija yra išmani - tarptautinė jokios programėlės nenaudoja.

„VIOMI VXRS01“ turi du besisukančius šepetėlius. Tai reiškia, kad pasiekęs sieną siurblys gali pasisukti į dešinę arba kairę pusę - tuo negali pasigirti visi siurbliai. „VIOMI VXRS01“ turi du didelius varomus ratus, todėl gali nesunkiai susidoroti tiek su kietomis grindimis, tiek su kilimu (3:09).

„VIOMI VXRS01“ gali perkopti 2 cm aukščio kliūtis. Pats robotas yra tylesnis nei kiti prietaisai šioje kainos kategorijoje - skleidžia 60 dB lygio triukšmą. Aišku, jis priklauso nuo pasirinkto režimo.

„VIOMI VXRS01“ turi du galios režimus. Silpnesnis užtruks ilgiau, tačiau bus tausojama baterija ir prietaisas veiks tyliau. Aišku, stipresnis pasieks tą numatytą 1200 Pa siurbimo galią, kuri leis susiurbti ir sunkesnius nešvarumus. Aišku, visos funkcijos gali būti valdomos pulteliu.

„VIOMI VXRS01“ pakuotėje rasite paprastą pultelį. Jis leis nustatyti režimą, pradėti siurbimą, įjungti laikmatį ir atlikti kitas funkcijas. Įdomu tai, kad pultelis leidžia ir tiesiogiai valdyti robotą. Naudodami rodyklių mygtukus galėsite patys vairuoti siurblį ir taip išvalyti pastebėtus nešvarumus.

Įrenginio viršuje yra ekranas, kuriame rodomas baterijos likutis, laikmačio nustatymai ir kita informacija. Jei nenorite, kad siurblys imtų veikti, reikės jį išjungti, tačiau ir tuomet ekranas liks įjungtas - „VIOMI VXRS01“ tiesiog nesiims darbo.

Įdomu ir tai, kad „VIOMI VXRS01“ galima įkrauti dviem būdais. Siurblys gali pats sugrįžti į įkrovimo stotelę - IR jutikliai padės tiksliai prisijungti prie įkrovimo stotelės. Tačiau prietaisas taip pat turi ir įkroviklio lizdą, todėl jį galima prijungti tiesiogiai. Tai pravers tiems, kurie nenori nuolatos ant žemės padėtos stotelės ir norėtų paslėpti savo siurblį.

„VIOMI VXRS01“ važinėjasi sklandžiai vengdamas kliūčių. Priekyje jis turi ne tik visą eilę jutiklių, bet ir judantį bamperį. Kuomet juo robotas į ką nors atsitrenkia, mikliai apsisuka ir nuvažiuoja priešinga kryptimi (7:35). „VIOMI VXRS01“ taip pat efektyviai vengia laiptų.

„VIOMI VXRS01“ neturi didelio pagrindinio šepečio, todėl jam bus sunkiau susitvarkyti su plaukais arba itin puriu kilimu. Kita vertus, tokie robotai naudojami beveik kasdien, todėl didelio nešvarumų kiekio susiurbti jam tiesiog nereikės.

Apžvalgininko nuomone, „VIOMI VXRS01“ yra geras ir nebrangus dulkių siurblys. Jo žavesys - paprastume. Ir aišku, pasitikėjimą suteikiantis gamintojo vardas. Jis neturi gausybės priedų ar išmanių funkcijų. Jis net nebendrauja su išmaniuoju telefonu. Tačiau sprendžiant iš atsiliepimų ir apžvalgų, jis labai gerai valo tiek kietas grindis, tiek ir kilimus. Ypač teigiami atsiliepimai apie šį robotą iš žmonių, laikančių šunis ar kitus naminisu gyvūnus - jų plaukai susiurbiami labai greitai ir švariai. 

„VIOMI VXRS01“ kaina

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • Gearbest“ - €160,20.
  • Tai pati mažiausia kaina iki šiol
  • 40 % nuolaida, nemokamas siuntimas į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(7)
(0)

Komentarai ()