Pamirškite langų valymą su rankomis: ką gali ir kuo ypatingas „IF“ ir „Red Dot“ apdovanojimus laimėjęs „WINBOT 950“ ir kodėl „WINBOT X“ 2018 metais tapo tikru bestseleriu (Video)  ()

Apie „Ecovacs“ kompanijos gaminamus ir išties unikaliomis technologijomis pasižyminčius robotus dulkių siurblius jau rašėme keletą kartų, bet ar žinojote, kad ši kompanija gamina ir langų valymo robotus? Iš tiesų šią kompaniją galima vadinti tokių įrenginių išradėja, kuri „WINBOT“ langų valymo robotus taip ištobulino, kad net ir dabar konkurentams yra ypatingai sunku su jais varžytis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo ko viskas prasidėjo?

Jau rašėme, kad „Ecovacs“ kompanija įsikūrė prieš 20 metų ir nuo to laiko specializuojasi buitinių robotų srityje. Nors pasaulinę šlovę „Ecovacs“ kompanijai pelnė jos robotai siurbliai, bet mažai kas žino, kad nuo pat pirmų savo veiklos metų kompanijos inžinieriai stengėsi sukurti ir patogius langų valymo robotus.

Tuomet tai buvo tikra egzotika - kol kitos kompanijos dar labai nedrąsiai galvojo apie visiškai neaiškią technologijų sritį, „Ecovacs“ rinkai jau siūlė pirmąjį langų valymo robotą - „WINBOT 5“.

Galima sakyti, kad būtent nuo jo prasidėjo langų valymo robotų era – šis robotas pasirodė taip gerai, kad įkvėpė konkurentus padaryti bent kažką panašaus, o pačią „Ecovacs“ pastūmėjo į dar intensyvesnes geresnių technologijų ir inžinerinių sprendimų paieškas. Galiausiai viskas pasiekė tokį lygį, kad dabar „Ecovacs“ ištobulino automatizuotą langų valymą iki neregėtų aukštumų ir tapo vienais iš svarbiausių šios rinkos lyderių.

Kuo ypatingi šiuolaikiniai „Ecovacs“ robotai – langų valytojai?

Taigi, „Ecovacs“ kompanija langų valymo robotus kuria ilgiau nei bet kuri kita kompanija, tad logiška, kad yra sukaupusi daugiausiai patirties, o jos robotai drąsiai vadinami vieni iš pačių geriausių visame pasaulyje.

Naujausi „Ecovacs“ kompanijos langų valymo robotai „WINBOT 950“ ir „WINBOT X“ puikiai išvalo tiek su rėmu, tiek ir berėmes įvairaus stiklo konstrukcijas – langus, stiklines duris, dušo kabinas ir panašias konstrukcijas. Taip pat yra aprūpinti specialiais davikliais, kurie identifikuoja berėmį kraštą, o jų nedideli matmenys užtikrina, kad bus išvalytos net sunkiausiai pasiekiamos vietos.

Naujausi „Ecovacs“ langų valymo robotai palaiko unikalią 4-rių pakopų valymo sistemą, kokios neturi daugelis kitų konkurentų. Pirmutinį valymą atlieka mikropluošto šluostė, kuri puikiai sugeria nešvarumus, po to silikoninė juostelė nubraukia drėgmės perteklių, tada šluostė sausina, o speciali chemija – blizgina. Ir taip daro visomis keturiomis kryptimis. Tad toks kompanijos technologinis sprendimas padeda užtikrinti maksimalią stiklinio paviršiaus švarą.

Svarbu paminėti ir tai, kad robotuose įdiegta labai efektyvi „WINBOT“ prisitvirtinimo prie paviršiaus technologija – robotas prisisiurbia prie lygaus paviršiaus didžiule jėga ir gali saugiai judėti vertikaliais paviršiais. Be to, atsimena valymo kelią ir po sistemingai atlikto darbo grįžta į tą vietą, nuo kurios pradėjo darbą.

Juos galima valdyti nuotoliniu valdymo pulteliu ir nurodyti būtent tas vietas, kurias norite išvalyti.

Visgi, nežiūrint daugybės bendrų panašumų, šie robotai turi ir tam tikrų skirtumų.

Daugybę tarptautinių apdovanojimų susižėręs flagmanas „WINBOT 950“: idealus variantas dideliems vitrininiams langams

Svarbiausias „WINBOT 950“ akcentas – jis yra pritaikytas valyti itin dideliems langams. Jis gali be sustojimo darbuotis visą dieną ir išvalyti net sunkiausiai prieinamas vietas, tad tai puikus pasiūlymas turintiems daug, įvairių ir didelių vitrininių langų.

Šis langų valymo robotas sulaukė itin didelio pasisekimo ir vis dar šluoja įvairių organizacijų apdovanojimus. Jų yra visa gausybė, bet vieni iš geriausiai žinomų - tai „IF“ ir „Red Dot“ apdovanojimai už geriausius dizaino bei technologinius pasiekimus. Ir šie apdovanojimai skirti tikrai ne veltui.

„WINBOT 950“ turi pažangią langų valymo sistemą „SMART DRIVE“, kuri leidžia šiam namų pagalbininkui pasirinkti efektyviausią valymo kelią, pasisukti 90 laipsnių kampu ir taip akimirksniu keisti valymo padėtį. Dėka šios technologijos bei stačiakampės roboto formos, visi kampai ir kraštai išvalomi maksimaliai gerai, kiek tai iš vis įmanoma padaryti robotui.

„WINBOT 950“ yra jungiamas į elektros lizdą, tačiau taip pat turi atsarginį akumuliatorių, kuris užtikrina, kad netikėtai dingus elektrai, robotas dar 15 minučių laikysis saugiai prisisiurbęs prie stiklo ir tuo pat metu garsiniu signalu praneš apie pradingusį maitinimą. Roboto maitinimo laidai turi specialias fiksuojamas jungtis, kurios apsaugo nuo netikėto maitinimo laido atsijungimo bei specialų saugumo lyną, ant kurio pakimba pranykus sukibimui su vertikaliu paviršiumi.

Šis namų pagalbininkas, lyginant su kitais rinkoje esančiais įrenginiais, darbuojasi itin tyliai ir netrukdo užsiimti savo įprasta veikla, o baigęs darbą, „WINBOT 950“ apie tai informuoja vizualiniu bei garsiniu signalu.

Galima drąsiai sakyti, kad „WINBOT 950“ yra vienas iš „Ecovacs“ kompanijos flagmanų ir varžosi su pačiais geriausias rinkos analogais.

Geriausiai perkamas, tikras bestseleris – unikalus, belaidis „WINBOT X“

„WINBOT X“ yra iš ties unikalus langų valymo robotas, kuris neturi maitinimo laido – energiją gauna tiesiai iš įkraunamo akumuliatoriaus ir yra idealiai pritaikytas nedidelių langų valymui, tad puikiai tinka butams ar vidutinio dydžio namams. Techninių sprendimų kombinacija yra tokia vykusi, kad „WINBOT X“ labai greitai tapo pačiu perkamiausiu „Ecovacs“ langų valymo robotu.

„WINBOT X“ yra naujausias „Ecovacs“ robotas ir jis labiausiai turėtų patikti tiems, kurie jau pavargo nuo daugybės laidų – „WINBOT X“ robotas gali pilnai darbuotis su turimu akumuliatoriumi iki 50 minučių ir to pilnai užtenka nuvalyti buto ar vidutinio dydžio namų langus. Kai baterijoje lieka mažai energijos, robotas grįžta į tą vietą, kur pradėjo darbą ir įjungia garsinį signalą.

Turbūt pats didžiausias šio prietaiso privalumas, lyginant su anksčiau rinkoje pasirodžiusiais „Ecovacs“ langų valymo robotais, kad jis palaiko dvigubą valymą. Anksčiau robotai per stiklinį paviršių važiuodavo vieną kartą, o naujasis „WINBOT X“, pasirinkus „gilųjį valymo“ režimą, tai daro du kartus, dėl ko ženkliai pagerėja atliekamo darbo kokybė.

Dėka integruotos navigacijos sistemos, jis puikiai orientuojasi, automatiškai pasirenka efektyviausią valymo kelią ir pradeda valyti paviršių horizontaliai ir vertikaliai. Jeigu roboto pasirinktas maršrutas netenkina, su specialiu pulteliu jį galima nukreipti ten, kur valymo reikia labiausiai.

Be to, „WINBOT X“ turi vadinamą specialų „inkarą“, kuris apsaugo robotą nuo netikėto nukritimo. Nuo šio inkaro robotas gali judėti 2,7 metrų spinduliu. Taip pat roboto sistema automatiškai ir nuolatos stebi saugos būklę - jei oro slėgis nukrenta žemiau 3,5 kPa, kuris yra būtinas saugiam prispaudimui prie paviršiaus, „WINBOT X“ sustoja ir indikuoja, kad reikia patikrinti ar galima saugiai tęsti valymą.

Kokybiški ir už protingą kainą siūlomi namų valymo pagalbininkai netruko užkariauti pirkėjų širdis - naujausi „Ecovacs“ langų valymo robotai itin greitai tapo ir vieni iš labiausiai perkamų langų valymo robotų Baltijos šalyse ir neatrodo, kad artimiausiu metu kas nors pajėgs su jais rimtai konkuruoti.

Tad jei svarstote apie netradicinę, bet labai praktišką ir naudingą kalėdinę dovaną, „Ecovacs“ langų valymo robotai gali būti idealus pasirinkimas – juos lengvai surasite prekybos centruose „Topo centras“, „Pigu“, „Varlė“, „Technorama“, „Elektromarkt“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(9)
(5)

Komentarai ()