Įspūdžiai išbandžius naująjį „Samsung Galaxy S10+“: kol kas geriausias „Android“ išmanusis telefonas, bet yra trūkumų, apie kuriuos verta žinoti (Video)  ()

Šiais metais visiems „Samsung“ išmaniųjų telefonų fanams, besidairantiems naujo išmaniojo, teks gerokai pasukti galvą, kurį iš trijų skirtingų „S10” serijos modelių pasirinkti. Pietų Korėjos kompanija per 10 metų nemažai patobulėjo, o naujausi „Samsung“ flagmanai nenusileidžia konkurentams nei išmaniųjų komplektacijomis, nei dizainu, tik jų kaina patiks ne visiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias „Samsung Galaxy S10+“ apima visas funkcijas, kurių galima norėti iš flagmano. Jūs gausite išmanųjį naujausiais techniniais parametrais, geriausiu galimu ekranu, funkcionalia triguba kamera nugarėlėje, tradiciniu ausinių lizdu ir „microSD“ kortelės palaikymu ar galimybe naudotis dviem SIM. Tai tikrai puikus telefonas ir tai geriausias pasirinkimas ieškantiems premium klasės įrenginio.

Dvi savaites praleidau su „Galaxy S10+” modeliu ir turiu pripažinti – tai geriausias „Android“ išmanusis telefonas šiai dienai. Tačiau šioje įžvalgoje pasidalinsiu ne tik, kuo pradžiugino, bet ir kuo šiek tiek nuvylė šis flagmanas.

Tobulas ekranas

Didžiausias iš naujausios serijos yra „Galaxy S10+“ su 6.4 colio įstrižainės ekranu. Ne tik šis, bet ir visi „S10” modeliai turi pirmąjį pasaulyje dinaminį „AMOLED“ ekraną, palaikantį „HDR10+“ technologiją, užtikrinančią didesnį vaizdo ryškumą. „DisplayMate“ specialistai detaliai įvertino „Samsung Galaxy S10” modelio ekraną ir jis yra geriausias išmaniajame telefone šiai dienai. Labai patiko matomumas saulės šviesoje. Viešint Barselonoje, kur saulėtų dienų pastaruoju metu daugiau nei Lietuvoje, tuo įsitikinau. Nereikia ieškoti šešėlio ar ranka pridengti, kad matytum pranešimą ar padarytą nuotrauką. Ekranas puikiai prisitaiko ir turinys matomas idealiai. Kad skrydžiai neprailgtų, nėra nieko geriau kaip žiūrėti „Netflix“ filmus ar serialus.

Patiko ir naujas „Infinity-O“ ekranas, kuris neturi įprastos išėmos, o ekrane yra skylė, skirta priekinei kamerai. Privalumas – matomi pranešimai ekrano viršuje ir didesnis pats ekrano plotas. Visi „Galaxy S10“ serijos modeliai turi pirmąjį ultragarsinių technologijų pagrindu veikiantį pirštų atspaudų skaitytuvą, kuris žmogaus piršto atspaudą nuskaito 3D technologija. Tiesa, mano bandytame „S10+” modelyje šis jutiklis dar nėra toks greitas lyginant su įprastais. Kartais net neatpažindavo mano piršto. Pirmas programinės įrangos atnaujinimas buvo skirtas pagerinti šią technologiją bei kameros veikimą, kuris pagerino situaciją, bet greičiau telefono neatrakina. Žinoma, galima naudotis ir kitomis telefono apsaugos priemonėmis – veido atpažinimu ar įprastu kodu.

Man labai nepatiko įjungimo/išjungimo mygtuko vieta dešiniajame šone, kuri yra pačiame viršuje. Telefonas pakankamai didelis ir pasiekti jį naudojant viena ranka labai nepatogu. Visada reikia paimti išmanųjį į kitą ranką. Net didesniame „Samsung Galaxy Note 9“ telefone jis yra žemiau.

Atminties net 1TB ir baterija

Pagaliau „Samsung“ už prašomą kainą duoda nemažai atminties. Mano bandytas „S10+” modelis buvo su 8 GB RAM ir 128 GB vidinės atminties bei galimybe praplėsti „microSD“ kortele iki 512 GB. Lietuvoje taip pat galima įsigyti šios serijos įrenginius su 128 GB, 512 GB ar net 1 TB vidine atmintimi. Jei dar trūksta, galima įsidėti papildomą kortelę ar pasinaudoti „Microsoft“ pasiūlymu ir dviem metams „Onedrive“ 100 GB dovanų.

Kaip ir įprasta, naujausi „Samsung“ flagmanai turi skirtingus procesorius. Europoje jais prekiaujama su „Exynos 9820”, o JAV ir Kinijoje su „Snapdragon 855” procesoriais. Fizinis skirtumas tarp šių procesorių - „Snapdragon“ yra pagamintas naudojant 7nm lustą, o „Exynos“ yra 8nm. Visi šiais metais pasirodysiantys pagrindiniai flagmanai turi ar turės „Snapdragon 855” procesorius, išskyrus „Huawei“ ir „iPhone“ telefonus. Vartotojams skirtumas turėtų pasijausti ilgesniu akumuliatoriaus tarnavimo laiku ar geresniu įrenginio veikimu.

Įvertinti baterijos efektyvumą per dvi savaites tinkamai nepavyko. Nors „Galaxy S10+“ baterijos talpa net 4100 mAh, tačiau ji tarnavo šiek tiek prasčiau nei „Huawei Mate 20 Pro” (turintis 4200 mAh). „Samsung“ atstovas teigė, kad realus akumuliatoriaus tarnavimo laikas pasijaus po ilgesnio naudojimosi laikotarpio. Telefonas prisitaiko prie vartotojo elgsenos ir vėliau tinkamai sureguliuoja programėlių veikimą fone. Jei dažnai naudosite kamerą, tai teks turėti nešiojamą bateriją. Barselonoje „MWC 2019“ parodoje filmavau su „S10+” ir, deja, akumuliatorius išsikrovė dienai vos įpusėjus.

„Galaxy S10+“ belaidžiu būdu gali dalintis energija su kitais įrenginiais, palaikančiais belaidžio įkrovimo funkciją. Funkcija, kurią jau teko išbandyti „Huawei Mate 20 pro“ telefone. Mano manymu, tai tik išskirtinė technologija, kuria kitų telefonų nekrausite, nes įkrovimo laikas labai ilgas. Nebent ekstra atvejais. Kas gerai „S10+” modelyje, gal tokiu būdu galima įkrauti ne tik telefonus, bet ir kitus nešiojamus prietaisus. Pavyzdžiui, išmaniuosius laikrodžius ar „AirBuds“ ausines, kurias iš anksto užsisakiusieji gavo dovanų.

Geriausiai įvertinta kamera telefone

Jei paskutiniais metais telefonuose dominavo dvi kameros, tai praėjusių metų pabaigoje išvydome modelių su trimis, keturiomis, o šiais metais net ir su penkiomis kameromis nugarėlėje. Kiekvienas gamintojas naudoja skirtingas technologijas, o dažniausiai papildoma kamera skirta priartinimui ar fono išliejimui. „LG“ flagmanuose dominavo „ultra wide“ objektyvas, kurį dabar sutinkame ir „Samsung Galaxy S10+“ modelyje. Šis flagmanas turi tris kameras nugarėlėje - 12 MP f/1.5-2.4 įprasta, 12 MP f/2.4 52 mm teleobjektyvo ir 16 MP f/2.2 12 mm itin plataus kampo.

Visada įdomiau ir aiškiau būna, kai nuotraukas palygini su jau rinkoje esančiais modeliais. Geriausiai šiuo metu įvertinti „DxOmark“ specialistų yra „Samsung Galaxy S10+“ ir „Huawei Mate 20 Pro“. Jei abiejų telefonų galinių kamerų bendras įvertinimas yra 109 balai, tai priekinė „S10+” surinko 96 ir tai kur kas daugiau nei „Mate 20 Pro“ 75 įvertinimas. Nuotraukos abiejų telefonų ekranuose atrodo puikiai, bet detaliai įvertinus kompiuterio ekrane, tai „Huawei” šiek tiek pralaimi. Jei su „S10+” dažnai užtenka vieno kadro ir tu turi norimą nuotrauką, tai su „Mate 20 Pro“ kartais reikia padaryti keletą kadrų, kad tikrai turėtum norimą rezultatą. Žinoma, tai pakankamai individualus dalykas ir kiekvienam gali atrodyti skirtingai.

Nors „Samsung“ ir pagerino nuotraukų kokybę tamsiu paros metu, bet man labiau patinka rezultatas darytas „Huawei“ telefone esančiu „Night Mode“ režimu. Nuotrauka daroma pie 4 sekundes ir rezultatas išties neblogas. „Samsung“ turi profesionalų režimą, bet trikojis yra privalomas. Kai aplinkoje tamsu, „S10+“ telefono kamera, atpažinusi nakties režimą, jį aktyvuoja. Nuspaudus fotografavimo mygtuką, rašomas pranešimas:„laikyti telefoną stabiliai“. Per 2-3 sekundes telefonas padaro iki 7 nuotraukų, kurias sujungia į vieną.

Nuo šiol „Samsung Gakaxy S10+“ kameros programėlė turi „Instagram mode“. Nuotrakas galima įkelti naudojant pagrindinę kamerą. Privalumas - geresnė kokybė, galimybė keisti objektyvus ir išsaugoma aukšta nuotraukų kokybė telefone.

Video kokybė „Galaxy S10+” gera ir nuvilti neturėtų. Maksimali raiška 4K 60 kadrų per sekunde. Gaila, tuomet neveikia vaizdo stabilizatorius ir reikia susimažinti iki 30 kadrų per sekundę jei norite, kad vaizdas atrodytų stabilesnis. Visgi, reiktų atkreipti dėmesį, kad įkėlus į socialinius tinklus, maksimali raiška tik 720P, net ne FullHD, todėl geriau filmuoti mažesne raiška ir turėti stabilų vaizdą. Norintiems maksimalaus rezultato, visada patartina įsigyti papildomų priemonių (trikojis ar vaizdo stabilizatorius). Dar geriau, kad priekinė kamera taip pat leidžia filmuoti 4K raiška ir tai pirmasis išmanusis turintis tokią galimybę.

„Samsung“ taip pat pridėjo galimybę įrašyti „HDR10+“ vaizdo įrašus su „Galaxy S10+“. Įjungus šią parinktį, vaizdo įrašai atrodo ryškesni ir artimesni realybei. Tai ne naujiena, nes tokia galimybė jau yra su „Sony Xperia XZ2” ir „XZ3” modeliais. Kita bėda – suderinamumas. Filmuota medžiaga galėsite žiūrėti telefone, nes ne visi telefonai ir programėlės palaiko tokį formatą. „Instagram“ negali teisingai apdoroti spalvų, o „Facebook Messenger“ jų visai neperduoda. Tačiau atsiranda vis daugiau įrenginių, kurie filmuoja 4K HDR. Belieka sulaukti programėlių palaikymo ir platesnio panaudojimo.

Apibendrinimas

Gauti išmanųjį anksčiau, nei jis pasirodo prekyboje visada smagu, bet tenka susitaikyti su smulkiais trūkumais. Telefonas turi sulaukti keleto atnaujinimų, kurie ženkliai pagerina daug funkcijų – nuo akumuliatoriaus tarnavimo iki kameros veikimo ar programėlių suderinamumo. Teko atkurti gamyklinius parametrus, nes kameros programėlė turėjo trūkumų, kurie susitvarkė pradėjus įrenginiu naudotis iš naujo.

Pirmiesiems vartotojams teks susitaikyti, kad kai kurios programėlės gali neveikti. Viena populiariausių vaizdo montavimo programėlių „Adobe Premiere Clip“ nesuderinama su „Galaxy S10+“ versija. Keista tai, kad pigesniame „Samsung Galaxy S10e” ji veikia. Ta pati problema buvo ir pradėjus naudotis „Samsung Galaxy Note 9“. Teko palaukti, kol programėlių kūrėjai išleis tinkamą atnaujinimą, suderinamą su naujais telefonais.

„Samsung Galaxy S10+“ – geriausias „Android“ išmanusis telefonas šiai dienai, be abejonių, tik kaina yra aukštoka. Reikia susitaikyti, kad tai premium klasės telefonas ir skirtas ne plačiai auditorijai. Pigiausia šio „Galaxy S10+“ versija kainuoja 1009 eurus, o brangiausia net 1609 eurus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Robertas Narmontas
(5)
(9)
(-4)

Komentarai ()