„Tikrai nesitikėjau iš šio laikrodžio tiek daug funkcijų ir tokio patogaus valdymo - viskas pavyksta iš pirmo karto“. Kaip tiksliai viską matuoja „NO.1 DT 28“, kodėl nepasileido EKG ir funkcijų palyginimas su „Apple Watch“ („NO.1 DT 28“ apžvalga, Video)  (1)

„NO.1 DT 28“ yra pirmasis kompanijos išmanusis laikrodis su tokia gausybę funkcijų ir visi iškart atkreipė dėmesį į tai, kad šis laikrodis matuoja kraujospūdžio, širdies ritmo, deguonies koncentraciją kraujyje ir netgi palaiko elektrokardiogramos (EKG) funkciją. Su tiek funkcijų „NO.1 DT 28“ jau laikomas vienu geriausiu, o gal ir pačiu geriausiu tokios kainos sporto laikrodžiu, bet ar jis savo funkcijomis nors kiek prilygsta „Apple Watch“? Pasižiūrėkime kaip yra iš tikrųjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas yra patenkintas, kaip atkeliavo „NO.1 DT 28“ išmanusis laikrodis. Jis yra itin gerai supakuotas, daugybė apsaugos, tad viskas atkeliavo tvarkingai ir niekas nepažeista.

Pati laikrodžio pakuotė yra tradicinio tipo – balta dėžutė su minimaliais užrašais.

Viduje yra „NO.1 DT 28“ išmanusis laikrodis, jo magnetinis įkrovimo laidas su dviem kontaktais, o kitame laido gale USB jungtis ir naudojimosi instrukcija įvairiomis kalbomis – kinų, anglų, rusų, vokiečių ir kt.

Visgi, apžvalgos autoriui ne itin patinka ši instrukcija, kadangi viskas surašyta itin smulkiu šriftu ir jam kilo abejonių ar išvis sugebės telefonas nuskenuoti QR kodą. Tačiau jam tai pavyko padaryti ir apžvalgininkas iškart atsisiuntė „DT.NO1“ programėlę.

Ant laikrodžio užklijuotas apsauginis lipdukas, korpusas yra metalinis (5:15 min) ir pats ekranas iš kokybiško stiklo.

Apyrankė yra pagaminta iš termoplastiko (gamintojas siūlo ir plienines apyrankes aut. past.) ir įdomaus dizaino. Ji yra standartinio pločio – 22 mm ir keičiama, tad galima uždėti bet kokią kitą, galbūt labiau patinkančią apyrankę.

Beje, verta pastebėti, kad ne tik laikrodžio priekis, bet ir jo apatinė dalis (jutikliai) yra užklijuoti apsauginiais lipdukais, kuriuos reikia pašalinti.

Apatinę laikrodžio dalį dengia anglies pluoštas. Nugarėlėje yra du elektrodai, kurie gali per žmogaus odą pajusti silpnus širdies elektrosignalus ir išmatuoti EKG bei dar keturi jutikliai, kurie atlieka kitus biometrinius matavimus, kaip kraujospūdžio, širdies ritmo, deguonies koncentracijos kraujyje.

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad „NO.1 DT 28“ itin greitai įsijungia – tereikia paspausti viršutinį mygtuką ir per kelias akimirkas laikrodis įjungtas (7:04 min.).

Laikrodžio valdymas vyksta su dviem mygtukais bei braukiant pirštu į visas keturias puses per ekraną, reaguojantį į prisilietimus.

Judėjimas per funkcijas vyksta sklandžiai ir apžvalgininkas nepastebi, kad būtų kažkoks užlaikymas.

Taip pat ekrane pateiktos ikonėlės ir užrašai yra aiškūs ir gerai matomi.

Apžvalgininkas pastebi, kad lyginant „NO.1 DT 28“ su ankstesniais kompanijos modeliais, šiame išmaniajame laikrodyje yra gausybė įvairių funkcijų.

Perbraukus pirštu iš viršaus į apačią, kaip ir įprasta, galima matyti pagrindinius laikrodžio nustatymus ir nustatyti ryškumą. Palyginus su „Apple Watch“, „NO.1 DT 28“ ekrano ryškumas atrodo labai gerai (8:10 min.).

Perbraukus pirštu iš apačios į viršų, pereinama prie kitų funkcijų, kaip: sporto režimai, miego kokybės sekimas, orų prognozė, EKG, kraujospūdžio, širdies ritmo, deguonies koncentracijos kraujyje matavimas, UV, oro slėgio, nuotolinis muzikos grotuvo ir kameros valdymas.

Apžvalgininkas negali atsidžiaugti, kad programėlės susiejimas su „NO.1 DT 28“ laikrodžiu užtruko vos keletą sekundžių (9:25 min.) ir pati programėlė yra labai patogi naudotis.

Viskas išdėliota patogiai, galima pasirinkti daugybę įvairių funkcijų, matyti savo aktyvumą, grafikus ir taip toliau.

O kaip gi „NO.1 DT 28“ atrodo šalia „Apple Watch“, kuris taip pat gali matuoti EKG?

Apžvalgininkas nusprendė šiek tiek palyginti šiuos išmaniuosius laikrodžius ir kaip skiriasi jų matavimų rezultatai (11:11 min.).

Pirmiausiai apžvalgininkas išmatavo savo širdies ritmą ir abu laikrodžiai rodė 98-100 širdies dūžių per minutę.

Tada išbandė EKG (elektrokardiagramos) funkciją (12:33 min.), tačiau apžvalgininkui tai kokybiškai padaryti nepavyko, kadangi jis neatliko visų reikiamų veiksmų.

Kaip jau buvo minėta šioje apžvalgoje, reikia, prieš atliekant EKG matavimą, sudrėkinti elektrodus, o patį laikrodį prispausti kitos rankos pirštu ir išsami informacija yra pateikiama telefone esančioje programėlėje. Apžvalgininkas patingėjo paskaityti instrukciją, tad jam pamatuoti EKG nepavyko. 

Kraujo spaudimo matavimas apžvalgininkui pavyko ir „NO.1 DT 28“ parodė 126/70 mmHg (15:40 min.). Apžvalgininkas teigia, kad tai yra labai arti tiesos, kadangi įprastai jo kraujo spaudimas būna apie 125/80 mmHg.

Deguonies koncentraciją kraujyje „NO.1 DT 28“ taip pat matuoja (16:08 min.), kaip ir labai greitai veikia nuotolinis kameros valdymas (17:05 min.) bei nuotolinis muzikos valdymas (17:30 min.).

Taip pat galima įjungti laikrodžio pažadinimo funkciją ir pakėlus ranka, laikrodis automatiškai įsijungia (19:00 min.).

Verta atkreipti dėmesį, kad laikrodyje iškart galima matyti nueitą atstumą, sudegintas kalorijas, bazinius miego parametrus, pasirinkti sporto režimus: ėjimas, bėgimas, važiavimas dviračiu, kopimas, plaukiojimas (laikrodis yra atsparus vandeniui, IP68 reitingas aut. past.), krepšinis, futbolas, tenisas, badmintonas.

Keletas minčių pabaigai

„Apibendrinant galiu pasakyti, kad aš tikrai nesitikėjau iš šio išmanaus NO.1 DT 28 laikrodžio tiek daug funkcijų.

Išties puikus laikrodis ir susiejimas su programėle užtruko vos keletą sekundžių. Iš manęs juokėsi komentatoriai, kad ankstesnėje apžvalgoje niekaip nesugebėjau normaliai susieti Huawei išmaniojo laikrodžio su programėle ar pakeisti jo apyrankę.

Tačiau kažkodėl su pigiu kinišku NO.1 DT 28 man viskas pavyksta iš pirmo karto ir per kelias akimirkas.

Tikrai labai geras išmanusis laikrodis. Aš pats jo nenešiosiu, kadangi jau turiu Apple Watch, tačiau NO.1 DT 28 atiduosiu savo tėčiui, kuris iki šiol turėjo visiškai paprastą ir vos porą funkcijų teturintį išmanųjį laikrodį. Manau, kad NO.1 DT 28 jam labai patiks.“

Kaina ir sąlygos

„NO.1 DT 28“:

Gearbest - 24,03 €;

Pigu.lt - 60 €.

„Apple Watch“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(8)
(10)

Komentarai (1)