100 % įkrovimas vos per 17 minučių? „Xiaomi“ parodė, kad tai įmanoma (Video)  (1)

Kinijos įmonė „Xiaomi“ sukūrė tokią greitojo išmaniųjų telefonų įkrovimo technologiją, kuri leidžia 4000 mAh talpos akumuliatorių įkrauti per 17 minučių. Tam panaudotas net 100 W galios kroviklis, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įrašas, kuriame demonstruojamas iki šiol neregėtai greitas akumuliatoriaus įkrovimas, išplatintas Kinijos svetainėje „Weibo“.

Tiesa, daugiau papildomos informacijos apie tokio greitojo įkrovimo technologijos veikimo principus „Xiaomi“ nepasakojo. Nors „USB Type C“ jungtys jau dabar palaiko 100 W elektros energijos galią, didžiausias iššūkis yra įkrauti akumuliatorių jo neperkaitinant ir nesusprogdinant. Pavyzdžiui, ligšiolinis įkrovimo spartos lyderis – „Oppos Super VOOC“ technologija – per 17 minučių 3700 mAh talpos akumuliatorių sugeba įkrauti iki 65 procentų. Tą taip pat Kinijos įmonė sugebėjo padaryti padalindama akumuliatorių į dvi fiziškai atskiras celes.

„Xiaomi“ taip pat neskelbia, ar ši jų technologija bus perkelta į realius išmaniuosius telefonus. Bet įvertinus tai, kad vaizdo įrašas išplatintas prekės ženklo „Redmi“ generalinio direktoriaus Lu Weibingo asmeninėje paskyroje, logiška būtų manyti, kad būtent „Redmi“ telefonuose ši technologija ir pasirodys pirmiausiai. Kada? Kol kas niekas nežino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai (1)