Vienas iš „Apple“ įkūrėjų Stevas Wozniakas - „turite rasti būdą, kaip atsisakyti „Facebook“  (1)

Vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve'as Wozniakas žmonėms rekomenduoja išsitrinti savo „Facebook“ paskyras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistų užkalbintas 68 metų inžinierius ir verslininkas šia tema buvo griežtas, rašo CNBC „Yra daugybė įvairių žmonių. Kai kuriems iš jų „Facebook“ nauda atperka privatumo netekimą. Bet didžiajai daliai žmonių štai ką rekomenduoju: turite rasti būdą, kaip atsisakyti „Facebook“, – sakė S. Wozniakas.

Arba, tęsė „Apple“ įkūrėjas, „Facebook“ ir jo varžovai turėtų vartotojams suteikti galimybę į privatumą.

„Žmonės mano, kad kai naudojasi „Facebook“, jie turi tam tikrą privatumo lygį. Bet jie neturi. Kodėl man „Facebook“ negali leisti pasirinkti? Leiskite man mokėti tam tikrą sumą pinigų, kad mano asmeninė informacija išliktų saugi ir privati, o ne parduokite ją reklamų agentūroms“, – sakė S. Wozniakas.

CNBC žurnalistai kreipėsi į „Facebook“ dėl komentaro, tačiau šie kol kas nieko neatsakė. Dar 2018 balandžio mėnesį S. Wozniak ištrynė savo „Facebook“ paskyrą.

„Šiuo metu aš palikinėju „Facebook“. Šis socialinis tinklas man atnešė daugiau žalos nei naudos. „Apple“ turi žymiai saugesnių būdų dalintis informacija apie save. Aš vis dar galiu naudotis elektroniniu paštu bei SMS žinutėmis“, – rašė S. Wozniakas prieš deaktyvuodamas savo paskyrą.

„Vartotojai „Facebook“ pateikia aibę informacijos apie save, o „Facebook“ dėl to susikrauna milžinišką turtą. Jie gauna pelną būtent dėl vartotojų duomenų, o vartotojai iš to negauna jokios naudos“, – dar balandį S. Wozniakas sakė „USA Today“.

„Nemanau, kad tai įmanoma sustabdyti. Bet visa informacija apie tave... Juk jie gali net su lazeriu pamatuoti tavo pulsą, jie gali tavęs klausytis per įvairius įrenginius. Kas žino, ar per mano mobiliųjų telefoną dabar nėra pasiklausoma. Apie „Alexą“ žiniasklaidoje jau kalbėta daug“, – sakė S. Wozniakas.

Būtent balandį Bloomberg ir raportavo, kad tūkstančiai „Amazon“ darbuotojų klausydavosi, ką žmonės sakydavo savo virtualiai asistentei „Alexa“. S. Wozniak daugiametis verslo partneris Tim Cook, „Apple“ vadovas taip pat neturėjo gerų žodžių, kalbėdamas apie Silicio slėnį.

„Pastaruoju metu ši industrija garsėja mažiau kilniomis inovacijomis – tikėjimu, kad gali pasiimti visą naudą, neprisiimdamas atsakomybės“, – sakė T. Cook.

„Tai pastebime kasdien su kiekvienu nauju duomenų nutekėjimu, privatumo pažeidimu, kiekvienu kartu, kai jie nusprendžia ignoruoti neapykantos kurstymą ar melagienas, kurios nuodija mūsų šalį. Atrodo beprotiška, kad kažkas turi tai pasakyti: jei sukuri chaoso gamyklą, negali išvengti atsakomybės už sukurtą chaosą“, – kritikos negailėjo T. Cook.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(77)
(3)
(74)

Komentarai (1)