Energetikos ministerija kviečia visus Lietuvos inovatorius pateikti savo nuomonę ir pasiūlymus: dėlioja vaizdą, kur reikia judėti Lietuvai  ()

Energetikos ministerija pradėjo viešąją konsultaciją, kuria siekiama išsiaiškinti, kokios šiuo metu Lietuvos įmonėse, mokslo institucijose, organizacijose yra kuriamos ar jau sukurtos inovatyvios idėjos, paslaugos ir produktai energetikos srityje. Taip pat, norima išsiaiškinti ir suprasti kokios priemonės paskatintų dar didesnį inovatyvių sprendimų energetikoje kūrimą ir plėtrą, o šiuo būdu ir inovacijų ekosistemos kūrimąsi energetikos sektoriuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viešosios konsultacijos tikslas – surinkti, išanalizuoti ir įvertinti Lietuvos įmonėse kuriamus, parduodamus ir eksportuojamus inovatyvius su energetika susijusius produktus, paslaugas bei sprendimus.

Energetikos ministerija taip pat tikisi surinkti kuo daugiau informacijos apie šalies mokslo institucijose kuriamus bei brandinamus inovatyvius problemų sprendimus bei idėjas energetikos sektoriuje. Galiausiai konsultacija padės geriau suprasti, kokios valstybės institucijų priemonės duotų didžiausią postūmį, skatinant inovacijų ekosistemos kūrimąsi energetikos sektoriuje ir siekiant Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijos tikslų.

Viešosios konsultacijos metu surinkti duomenys leis Energetikos ministerijai apsibrėžti didžiausią potencialą turinčias Lietuvoje kuriamų energetikos sektoriaus inovacijų sritis bei jose kuriamus produktus ir paslaugas.

Tai taip pat padės atrinkti tas energetikos inovacijų kryptis, kurios turi didžiausią sinergiją su Lietuvos įsipareigojimais ES klimato kaitos mažinimo strateginiais tikslais bei europinėmis tendencijomis.

Visi kuriantys ar prisidedantys prie energetikos inovacijų kūrimo kviečiami užpildyti internetinę apklausą, kurią galima rasti konsultacijų su visuomene svetainėje

Energetikos ministerija kviečia visus Lietuvos inovatorius pateikti savo nuomonę ir pasiūlymus iki 2019 m. spalio 7 d.

Surinkus ir išanalizavus viešosios konsultacijos metu gautą informaciją, Energetikos ministerija surengs apskrito stalo diskusiją su konsultacijos dalyviais ir kitais socialiniais partneriais, kurios metu bus aptarti šios iniciatyvos rezultatai.

Energetikos ministerija siekia, kad Lietuva iš energetikos technologijas importuojančios šalies taptų energetikos technologijas kuriančia, žinias, paslaugas generuojančia ir jas eksportuojančia šalimi. Be to, inovacijų energetikos sektoriuje skatinimas – tai viena iš keturių svarbiausių Nacionalinėje energetinės nepriklausomybės strategijoje įrašytų krypčių, kuria remiantis turi būti vystomas Lietuvos energetikos sektorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()