Paskaičiavo, kiek iš tikro kainuoja pagaminti brangiausią flagmaną „Samsung Galaxy S20 Ultra“ ir palygino, už kiek jis parduodamas: spręskite patys ar tai gobšumas, ar logiškas kainų skirtumas  (1)

„Samsung“ neseniai pristatė „Galaxy S20 Ultra“ flagmaną, tapusį brangiausiu „Galaxy S“ serijos išmaniuoju per visą istoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visai neseniai „Techinsights“ specialistai išardė „Xiaomi Mi 10 5G“ ir nustatė jo pagaminimo kainą. Šį kartą  nepriklausomi ekspertai ėmėsi ardyti naująjį „Samsung Galaxy S20 Ultra“. Kiek gamintojui kainuoja pagaminti šį įrenginį?

Skaičiavimams buvo pasirinktas Pietų Korėjai skirtas SM-G988N modelis su 12GB RAM ir 256GB vidinės atminties. Stebina tai, kad ne ekranas ir ne procesorius yra brangiausia šio įrenginio dalis. Priešingai nei „Xiaomi Mi 10 5G“ atveju, „Galaxy S20 Ultra“ telefone brangiausias komponentas yra kameros, kainuojančios 107,50 USD. „Mi 10“ kameros sensorius kainuoja 50 USD, o tai yra beveik keturis kartus brangiau nei 48 MP „IMX586“ jutiklis praėjusių metų „Mi 9“ telefone (13 USD). Aiškiai pastebimas kameros kainos augimas su kiekvienu nauju į rinką išleidžiamu telefonu. Tikėtina, kad tokia tendencija ir išliks.

„Snapdragon 865“ procesorius įkainotas 81 USD, o ekranas 67 USD. Svarbu nepamiršti, kad „Snapdragon 865“ yra dvigubai brangesnis nei jo pirmtakas, tad neturėtų stebinti, kad nauju procesoriumi varomi flagmanai bus brangesni nei praėjusių metų telefonai.

„Techinsights“ ataskaita parodė, kad pagaminti „Galaxy S20 Ultra“ gamintojui kainuoja 528,5 USD ir tai yra tris kartus mažesnė kaina, nei galime išvysti parduotuvėse. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad į šią sumą įeina tik komponentų gamybos kaina ir tyrime neatsispindi gamintojo išlaidos technologijų vystymui, reklamai, mokesčiams ir kt.

Žinoma, tai tikrai nereiškia, kad „Samsung“ neuždirba daug pinigų pardavusi „S20 Ultra“, bet atliktas tyrimas patvirtino tai, jog šis modelis ne tik yra vienas brangiausiai parduodamų, bet ir vienas brangiausiai pagaminti kainuojančių telefonų. Ir kaina, vis dėlto, daugeliui tikrai gerokai per didelė...

(32)
(7)
(25)

Komentarai (1)