Akrobatinių lėktuvų grupė demonstruoja Italijos stiprybę ir vienybę - kaip danguje atsiranda spalvotų dūmų piešiniai? (Video)  ()

Krizės sutelkia žmones. Tai - proga pabūti vieningais ir gerais vieni kitiems. Italų akrobatinių skrydžių grupė „Frecce Tricolori“ nusprendė pademonstruoti itališką vienybę ir taip suteikti tautiečiams stiprybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose greitai išplito vaizdo įrašas, kuriame - „Frecce Tricolori“ lėktuvai danguje piešia italų il Tricolore. Regis, nieko ypatingo, tačiau italus šis vaizdo įrašas (ar gyvai matytas vaizdas) palietė:

„Frecce Tricolori“ - tai Italijos karinių oro pajėgų akrobatinių skrydžių grupė. Jai priklauso 13 „Aermacchi MB-339PAN“. Tai - nedideli reaktyviniai lėktuvai, kadaise sukurti naujų pilotų mokymui.  MB-339PAN yra dvivietis, mat viena sėdynė yra rezervuota instruktoriui. Tiesa, prireikus šis lėktuvas galėtų būti paruoštas ir kovai - jis gali nešti lengvas raketas ar bombas.

Žinoma, „Frecce Tricolori“ lėktuvai pilotų nemoko ir karinių misijų nevykdo. Šįkart grupė danguje nupiešė milžinišką Italijos vėliavą. Vaizdo įrašo pradžioje matoma, kaip vienas lėktuvas praskrenda po devynių lėktuvų rikiuote. Žmonės spėliojo, kad tas vienas lėktuvas simbolizuoja virusą ar epidemiją, kuri neprilygsta Italijos vienybei. Tačiau panašūs manevrai atliekami jau labai seniai, nepriklausomai nuo progos.

Įspūdingiausias šio reginio akcentas - didžiulė ryški Italijos vėliava. Ją „Frecce Tricolori“ danguje piešia per kiekvieną savo pasirodymą. Kartais pasigirsta komentarų, jog taip teršti nedera, tačiau tie spalvoti dūmai iš tikrųjų nėra teršalai. Na, bent jau ne tokie jau baisūs.

Kiekvienas „Frecce Tricolori“ MB-339PAN turi tokią spalvotų dūmų sistemą. Jos centre - rezervuaras su vazelino alyva bei neteršiančiu pigmentu. Kadangi pasirodymai vyksta virš žmonių galvų, pavojingos ar aplinkai žalingos medžiagos tiesiog nėra naudojamos. Tiesą sakant, to spalvoto mišinio net nereikia labai daug, mat jis įterpiamas tiesiai į lėktuvo išmetamąsias dujas, kurios ir sukuria spalvotų dūmų efektą.

Vaizdo įraše taip pat girdite Luciano Pavarotti „Vincéro“ - lietuviškai šis pavadinimas verčiamas „Nugalėsiu“. Ir Italija nugalės. Pasaulis nugalės šią pandemiją lygiai taip, kaip nugalėjo visas buvusias prieš tai. Ir kitam kartui jau būsime pasiruošę geriau nei buvome šįkart.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()