Pateiktas patentas rodo, kad „Xiaomi“ suprojektavo bene įspūdingiausią metų telefoną  ()

„Xiaomi“ pernai pasaulį nustebino su „Mi Mix Alpha“ išmaniuoju, kurio ekranas apėmė ne tik įrenginio priekinę dalį, kraštus, bet ir nugarėlę. O dabar Kinijos technologijų milžinė išsidavė kurianti kur kas praktiškesnį, bet ne mažiau įspūdingą išmanųjį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar praėjusių metų rugsėjį Kinijos Patentų biure „Xiaomi“ įregistravo naują išmaniojo telefono valdymo sąsają. Patentas buvo paviešintas šių metų balandžio 3 dieną, tačiau visų dėmesį patraukė ne programinė įranga, o vaizduojamas įrenginys. Jis pasižymi krioklio tipo ekranu, kurio šonai visiškai dengia korpuso kraštus. Kažką panašaus turi 2019 metų pabaigoje pristatytas „Huawei Mate 30 Pro“.

Vis dėlto šįkart ekranas nėra toks lenktas kaip „Mi Mix Alpha“ atveju ir nesitęsia iki nugarėlės. Naujoji valdymo sąsaja lenktus kraštus stengiasi išnaudoti praktiškai, juose išdėstydama baterijos lygio, ryšio stiprumo ir kitas ikonas.

Įsijungus kokią nors aplikaciją šioje vietoje atsidurs tam tikri valdikliai. Pavyzdžiui, žiūrint filmą ar klausant muzikos, ten matysime paleidimo/sustabdymo, kūrinio perjungimo ar grįžimo atgal klavišus.

Žvelgiant į patentą, pastebima, kad išmanusis neturės jokių išpjovų ir priekinių ekrano rėmų. Nors dėl pastarųjų būtų galima abejoti, nes kol kas nė vienai kompanijai nepavyko jų visiškai išnaikinti, iškarpų nebuvimas atrodo kur kas realesnis scenarijus.

Manoma, jog su šiuo įrenginiu debiutuos po ekranu montuojamos priekinės kameros technologija, kurią „Xiaomi“ jau tobulina keletą metų. Pernai tokia kamera netgi buvo pademonstruota realybėje, bet kompanijos atstovai pripažino, kad komercinio varianto teks dar palaukti.

Brėžiniuose matomas telefonas – tarsi supaprastinta ar pigesnė „Mi Mix Alpha“ alternatyva, kurią taip pat galima traktuoti kaip „Mi 10 (Pro)“ įpėdinį.

Deja, šio telefono pristatymo data nėra žinoma. Be to, yra nemaža tikimybė, jog šis produktas bus modifikuotas, prieš jam pasirodant pekyboje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(6)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: