Elonas Muskas atskleidė keistą detalę apie „Cybertruck“ - kurį laiką jis netgi plūduriuos  ()

„Tesla Cybertruck“ - vienas iš garsiausių gatvėmis dar nevažinėjančių pikapų pasaulyje. Šimtai tūkstančių žmonių stojo į eilę, kad įsigytų šį keistai atrodantį elektrinį automobilį. Dalis iš jų netgi ketina naudoti šią mašiną pagal paskirtį, todėl Elonui Muskui užduoda svarbius klausimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas „Twitter“ naudotojas Elono Musko paklausė, ar gamintojas galvoja apie „Cybertruck“ galimybes važiuoti per vandenį. Šis žmogus atskleidė, kad nemažai laiko praleidžia gamtoje medžiodamas ir žvejodamas, todėl jam kartais tenka kirsti nedidelius upelius. Ir Muskas netruko atsakyti - „Taip, kurį laiką jis netgi plūduriuos“.

Ką tai reiškia? Visi automobiliai kurį laiką plūduriuoja dėl salone ir kėbulo ertmėse esančio oro. Turbūt tai reiškia, kad „Tesla Cybertruck“ plūduriavimas yra numatytas - kiti automobiliai plūduriuoja atsitiktinai, o „Cybertruck“ plūduriuos, nes to norėjo šį pikapą kuriantys inžinieriai. Na, bent jau taip galima numanyti.

Kur kas svarbiau tai, kad „Cybertruck“ galės kirsti vandenį ir vairuotojui nereikės bijoti, kad bus pažeistos grindyse sumontuotos baterijos. Pikapai ir visureigiai (tikri visureigiai, ne iškelti ir išpūsti miesto hečbekai) dažnai naudojami nuotykiams gamtoje. „Tesla“ iš pat pradžių tvirtino, kad „Cybertruck“ tam tiks idealiai. Jo kėbule galės atsirasti palapinė, o baterijų energija galės būti naudojama stovyklavietei apšviesti.

Elonas Muskas taip pat atskleidė, kad „Tesla Cybertruck“ gaus vieną „Model Y“ bruožą - šilumos siurblį. Tai - tarsi labiau sofistikuota oro kondicionavimo sistema. Tas karštis, kuris yra pašalinamas iš automobilio salono, kad žmonės jame jaustųsi patogiau, yra panaudojamas kitose vietose, kur jo labiau reikia. Pavyzdžiui, baterijoms pašildyti iki optimalios temperatūros. Šilumos siurblys, žinoma, gali ir pašildyti saloną ir tai daro kur kas efektyviau nei įprasti elektriniai šildytuvai. Tai leis taupiau naudoti baterijų energiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(3)
(25)

Komentarai ()