„Huawei“ pagauta sukčiaujanti: veidrodiniu fotoaparatu užfiksuotą nuotrauką pateikė kaip išmaniojo telefono (Video)  ()

„Huawei“ telefonų nuotraukų konkurse kai kurie dalyvaujantys kadrai buvo atskleisti kaip nufotografuoti DSLR fotoaparatu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Weibo“ socialinio tinklo vartotojas Huapeng Zhao, pamatęs „Huawei“ konkurso reklaminį vaizdo įrašą, jame atpažino praeityje matytas nuotraukas. Nusprendęs patikrinti faktus, Zhao nustatė, kad du kadrai buvo nufotografuoti naudojant beveik 3000 eurų vertės „Nikon D850“ veidrodinį fotoaparatą.

Abiejų nuotraukų autorius – Su Tie, fotografas, praeityje bendradarbiavęs su „Huawei“. Šis asmuo buvo įsivėlęs į panašią istoriją pernai, kai 2019 metų sausį kompanija pasidalino keliais Su Tie kadrais, kurie tariamai buvo įamžinti „Huawei Mate 20X“ kamera. Deja, vėliau paaiškėjo, kad jie taip pat buvo užfiksuoti „Nikon“ fotoaparatu.

„Huawei“ jau atsiprašė už naujausią incidentą, pažymėjusi, kad minėtos dvi nuotraukos buvo „vaizdo įrašo kūrėjo neapsižiūrėjimas“.

Kompanija teisinasi, kad visos konkurso nuotraukos skatina vartotojus kelti savo pačių užfiksuotas nuotraukas į kompanijos internetinę galeriją ir taip jomis dalintis su pasauliu.

Vaizdo įrašas taip pat buvo atnaujintas – jame nebeliko eilutės, sakančios, kad vaizdai įamžinti „Huawei“ telefonu. Nuo šiol toje vietoje puikuojasi užrašas, kad kadrai paimti iš „Huawei Next-Image“ bendruomenės. Plačiau tai pakomentuoti paprašytas kompanijos atstovas teigė, kad „Next-Image“ bendruomenėje vartotojai gali dalintis bet kokia įranga nufotografuotomis nuotraukomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: