Dirbtinis intelektas prieš žmones: JAV karinės oro pajėgos rengiasi žūtbūtiniam kovinių dronų ir žmonių pilotuojamų naikintuvų mūšiui (Video)  ()

JAV kariuomenė ruošiasi savo turimus kovinius dronus išbandyti pačiomis ekstremaliausiomis sąlygomis. Į kovą vienas prieš kitą stos patyrusių pilotų valdomi naikintuvai ir bepiločiai koviniai dronai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagono jungtinio dirbtinio intelekto centro vadovas, generolas leitenantas Jack’as Shanahan’as „BBC News“ tvirtina, kad JAV kariuomenė yra pasirengusi ir labai suinteresuota išbandyti dirbtinio intelekto valdomų bepiločių kovinių dronų galimybes, esant tiesioginiam susidūrimui su patyrusiais naikintuvų pilotais.

Nors šiomis pratybomis ir nėra siekiama įrodyti, jog pilotus metas keisti dirbtinio intelekto (DI) mašinomis – bent jau kol kas – tai bus labai įdomus būdas pasižiūrėti, kaip toli pažengė DI sistemos.

Jack’as Shanahan’as tvirtina, kad bus imituojamos įvairios tiesioginės kovos situacijos. Karinių oro pajėgų tyrimų laboratorija surengs tokias sąlygas, kurių metų „autonominė sistema priešinsis žmogaus valdomai sistemai ir viskas vyks oras-oras sąlygomis.“

Nors viskas ir skamba taip, tarsi iš „Terminatoriaus“ filmo, bet baimintis dėl „Teismo dienos“ dar nereikėtų.

Jack’as tvirtina, kad šie bandymai bus labai įdomūs ir suteiks daug naujų žinių, bet nesitikima, jog dirbtinio intelekto mašinos pasirodys super protingos.

Praėjusiais metais JAV Karinės oro pajėgos pristatė „Skyborg“ programos kūrinį – bepilotį ilgojo nuotolio „XQ-58A Valkyrie“ droną.

Pirmieji bandymai buvo visai sėkmingi, tačiau dabar Jack’as Shanahan’as teigia, jog kariuomenės tikslai keičiasi ir JAV yra labiau suinteresuota ne į tokius masyvius bepiločius dronus, bet į mažesnių matmenų dronų spiečius.

„Aš labiau galvočiau ne apie 20 metrų sparnų pločio dronus, bet apie mažų autonominių dronų spiečių ir jų sugebėjimus“, - teigia Jack’as Shanahan’as ir priduria tikintis, jog per ateinančius porą metų karo aviacija labai stipriai pasikeis ir įprastus karinius naikintuvus po truputi keis bepiločiai koviniai dronai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(29)
(2)
(27)

Komentarai ()