JAV spaudimas pereina į dar nematytą lygį: naujas sankcijų paketas smogs ne tik „Huawei“, bet ir daugeliui kitų bendrovių  ()

Vykstant JAV ir Kinijos prekybos karui, JAV vyriausybė pradeda taikyti naujas sankcijas „Huawei“. Remiantis „Nikkei“ ataskaita, JAV nuo šiol draus federaliniuose viešuosiuose pirkimuose dalyvauti įmonėms, kurios naudoja „Huawei Technologies“ ir dar 4 Kinijos įmonių produktus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-07-22 JAV spaudimas pereina į dar nematytą lygį: naujas sankcijų paketas smogs ne tik „Huawei“, bet ir daugeliui kitų bendrovių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV įmonės negalės pasirašyti ar atnaujinti sutarčių su bendrovėmis, kurios naudoja produktus ar paslaugas iš „Huawei“, ZTE, „Hangzhou Hikvision Digital Technology“, „Zhejiang Dahua Technology“ ir „Hytera Communications“.

Pagal naujus reikalavimus, kurie įsigalios nuo rugpjūčio 13 d., JAV viešuosiuose pirkimuose dalyvaujančios įmonės turės įrodyti, kad nenaudoja aukščiau paminėtų Kinijos bendrovių produkcijos.

Šios sankcijos paveiks daugiau nei 800 Japonijos kompanijų, įskaitant dukterines JAV įmones, ir pačių japonų verslus, kurie bendradarbiauja su šalyje dislokuotomis amerikiečių ginkluotosiomis pajėgomis.

Visgi lieka neaišku, kaip JAV vyriausybė apibrėžia gaminių „naudojimą“.

Dabar bendrovės turi du pasirinkimus: prekybą vykdyti su JAV vyriausybės palaikymu arba ir toliau naudoti pagrindinių tiekėjų produkciją. Kol kas atrodo, kad kompanijos renkasi JAV.

Tokios kompanijos kaip „Nippon Telegraph & Telephone“, „NTT Data“, „SoftBank Group“ ir „Kajima“ teigė, kad užtikrins šio naujojo reglamento laikymąsi ir susilaikys nuo „Huawei“ ir „ZTE“ produktų naudojimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(12)
(20)

Komentarai ()