Vartotojams tai patiks: Europos Sąjunga ruošiasi panaikinti dar vieną „Apple“ monopolį  (34)

Europos Sąjunga ruošiasi panaikinti dar vieną „Apple“ monopolį. Iki šiol „Apple“ neleisdavo trečiųjų šalių mokėjimo programėlėms pasiekti „iPhone“ ir „Apple Watch“ NFC lustą. Bet situacija gali pasikeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų birželį Europos Komisija pradėjo antimonopolinį tyrimą dėl „Apple Pay“. Atliekant tyrimą nagrinėjami kai kurie „Apple“ taikomos politikos punktai. Čia kalbama apie trečiųjų šalių mokėjimo programėles, kuriomis „Apple“ įrenginių savininkai negali naudotis.

Europos Komisija taip pat tirs, ar „Apple“ sąžingai elgiasi drausdama programėlių kūrėjams atskleisti pigesnes aplikacijų alternatyvas kitose parduotuvėse.

Šiuo metu „Apple App Store“ susiduria su dideliu kai kurių programėlių kūrėjų pasipriešinimu. Jų teigimu, 30 % „Apple App Store“ politikos yra nesąžininga. Daugelis kūrėjų mano, kad ši politika naudinga naudojantis  tik „Apple“ paslaugomis. Be to, kai kurie bankai ir kitos finansinės įstaigos taip pat skundžiasi, kad „Apple“ nenori leisti jiems naudoti „iPhone“ esančią NFC technologiją.

 

Šiuo metu „iPhone“ ir „Apple Watch“ vartotojai gali naudoti „Apple Pay“ tik NFC mokėjimams. Bankai ir kiti konkurentai teigė norintys, kad jų paslaugos būtų prieinamos per „Apple“ esančią NFC technologiją, tačiau JAV technologijų milžinė nesuteikia jiems leidimo naudotis šia funkcija.

 

Štai „Android“ platformoje leidžiama konkuruojančioms programėlėms naudoti NFC technologiją. „Apple“ teigia, kad leidus konkuruojančioms mobiliųjų mokėjimų programėlėms pasiekti lustą, gali kilti saugumo problemų.

Europos Komisija pareiškė, kad mokėjimo paslaugų teikėjai turėtų naudoti visą technologinę infrastruktūrą kurdami ir teikdami inovacinius mokėjimo sprendimus sąžiningomis ir nediskriminacinėmis sąlygomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(6)
(31)

Komentarai (34)