Šiuo metu jokių muitų perkantiems iš Kinijos ir kitų šalių medicinos priemones: štai ką skelbia naujas Europos Komisijos nutarimas  ()

Vakar Europos Komisija, siekdama padėti kovoti su koronavirusu, nusprendė patvirtinti valstybių narių ir Jungtinės Karalystės prašymus leisti laikinai netaikyti muitų ir PVM iš trečiųjų šalių importuojamoms medicinos ir apsaugos priemonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis sprendimas galioja atgaline data nuo sausio 30 d. ir bus taikomas šešis mėnesius, be to, šis laikotarpis galės būti pratęstas.

„Šioje ekstremalioje situacijoje gyvybiškai svarbu, kad medicinos įranga ir priemonės skubiai pasiektų tuos, kuriems jų reikia, – teigė už ekonomiką atsakingas Europos Komisijos narys Paolo Gentiloni.– Leisdama netaikyti muitų ir PVM šių prekių importui iš ne ES šalių, Europos Komisija padės užtikrinti, kad jos būtų lengviau prieinamos. Norėčiau dar kartą pareikšti didžiulę pagarbą ir padėką sveikatos priežiūros darbuotojams visoje Europoje. Šiandienos sprendimas turėtų padėti jiems gauti reikiamų priemonių apsisaugoti patiems ir toliau gelbėti gyvybes.“

Daugiau informacjos čia.

Specialus Komisijos tinklalapis, skirtas ES atsakui į COVID-19 protrūkį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()