Karščiausia naujiena: „Samsung“ ką tik pristatė „Galaxy S21“ telefonų seriją - naujovės, pirmieji įspūdžiai ir prekybos pradžia (Video)  (2)

Pietų Korėjos įmonė „Samsung“ savo S serijos flagmanų rinkinį ankstesniais metais pristatydavo apie vasario mėnesį, prieš pat Barselonoje vykstančią mobiliųjų technologijų parodą MWC. Šįkart pristatymas labiau sutapo su kur kas ankstesne technologijų paroda – CES, vykstančia Las Vegase.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sunku pasakyti, kas suteikė galimybę ar sukūrė būtinybę sutrumpinti atnaujinimų ciklą – gali būti, kad taip atsitiko dėl to, jog reikia skubėti užimti vakuumą, kurį paliko vienas iš išmaniųjų įrenginių rinkos bemaž išstumtas žaidėjas iš Kinijos. O gal tai tiesiog pandeminis režimas ir smarkiai padidėjusi žmonių priklausomybė nuo technologijų?

Kaip bebūtų, pirmąsias oficialias žinias apie naujausius „Samsung Galaxy S21“ serijos telefonus girdime jau šiandien, o parduotuvių lentynose jie atsiras tučtuojau – pirmuosius telefonus pirkėjai rankose galės turėti jau sausio 15 dieną.

Prekybos pradžia – labai painus dalykas

Visą šiandieninių telefonų paletę sudaro trys įrenginiai su skirtingo dydžio ekranais – „paprastasis“ „Samsung Galaxy S21“, vidutinis „Samsung Galaxy S21+“ ir didysis „Samsung Galaxy S21 Ultra“.

Panašu, kad prekybos šiais įrenginiais pradžia bus ganėtinai chaotiška ir ne visi Lietuvos pardavėjai ją pradės vienu metu. Tiksliai žinomas tik vienas dalykas – kad įrenginius prekybininkų elektroninėse parduotuvėse iš anksto užsisakyti galite jau dabar pat. Ir labai panašu, kad juos (išskyrus vieną – „Galaxy S21 Ultra“ su 512 GB atminties) savo rankose galėsite turėti jau rytoj, sausio 15 dieną – bent jau tokią informaciją pateikė „Tele2“ ir „Telia“ atstovai spaudai.

 

Pradėkime nuo „mažylio“. Jame bus 6,2 colių įstrižainės „Dynamic Amoled 2X“ technologijos ekranas priekyje ir 3 kamerų sistema gale. Pigiausias šio telefono variantas su 128 GB nuolatinės atminties kainuos 859 eurus, įrenginiai su dukart didesnės talpos kaupikliu kainuos 909 eurus.

Vidutiniojo „Galaxy S21+“ ekrano įstrižainė bus 6,7 colio. Kamerų sistemoje – taip pat trys objektyvai. Kaina už 128 GB modelį – 1059 eurai, už 256 GB modelį – 1109 eurai.

„Samsung Galaxy Ultra“ su 6,9 colių įstrižainės ekranu ir 4 objektyvų kameros sistema ir pačiu didžiausiu galimu atminties kiekiu prekyviečių lentynas ir vartotojų kišenes per „Telia“ kurjerius pasieks šiek tiek vėliau – sausio 25 dieną. Skirstant pagal vidinės atminties kiekį bus siūlomi trys įrenginio variantai: 128 GB (kaina Lietuvos prekyvietėse – 1259 eurai), 256 GB (1309 eurai) ir 512 GB (1439 eurai).

Ypatumai ir naujovės

Neskaitant minimalios techninės informacijos, kuri jau nurodyta, yra keletas svarbių, išskirtinių ypatumų, kuriuos nebūtinai turi „Samsung“ konkurentų gaminiai.

Visi Europos regionui skirti „Galaxy S21“ serijos telefonai yra gaminami „Samsung Exynos 2100“ mobiliosios platformos pagrindu.

120 Hz ekrano vaizdo atnaujinimas šiuolaikiniams „Android“ flagmanams yra visiškai normalus dalykas. Tuo tarpu ekranų raiška WQHD+ (3200 x 1440 taškų), su galimybe ją sumažinti iki FHD+ (2400 x 1080 taškų) ar net HD+ (1600 x 720 taškų) formato siekiant taupyti energiją.

 

Fotografijos ir vaizdo srityje „Samsung“ visą dėmesį sukoncentravo į turinio kūrėjus, į esamas ir būsimas socialinių tinklų žvaigždes. Patogiam ir greitam instagraminių vaizdelių kepimui buvo sukurtas „Single Take 2.0“ vaizdo fiksavimo formatas, iš vieno kadro sukuriantis net kelias nuotraukas su skirtingais filtrais, koliažus ir trumpučius vaizdo įrašo fragmentus.

O filmuojant vaizdą „Director's view“ režimas leidžia laisvai pasirinkti, iš kurio objektyvo norite fiksuoti vaizdą. Tokiu būdu iš vieno taško nestabdydami įrašo galite filmuoti 4 būdais: asmenukių kamera, itin plataus lauko, pagrindine ar makro kamera. Ir netgi galima filmuoti save asmenukių kamera, kol pagrindinį kamera filmuoja tai, ką matote prieš akis – tokiu būdu užfiksuosite ir veiksmą, ir savo reakciją į jį.

Vaizdo kamera geba filmuoti net 8K raiška, 24 kadrų per sekundę dažniu, o UHD raiška – 60 kadrų per sekundę dažniu. Žinoma, nepamiršti ir mažesnės raiškos filmavimo režimai. Be to, vaizdo įrašo rodymo metu galima „nufotografuoti“ bet kurį kadrą taip, kad net ir greitas judesys būtų nufotografuotas sklandžiai.

Ir tikriausiai jau net nebereikia minėti, kad visi 2021 metų flagmanai tiesiog privalės palaikyti 5G ryšio galimybę. Tiesa, kol kas „Samsung“ savo telefonų 5G funkcijos Lietuvoje neįjungė, todėl Gedimino prospekte Vilniuje ar kitose Lietuvos vietose, kur šis ryšys jau veikia eksperimentiniu režimu, žaibiškos duomenų siuntimo spartos kol kas dar negalėsite patikrinti.

Pirmieji įspūdžiai

 

Prieš pat įrenginių pristatymą 15min gavo galimybę iš arčiau susipažinti su naujaisiais telefonais (tiksliau – su „Ultra“ modeliu). Labiausiai į akį krentantys krentantys pokyčiai, lyginant su ankstesnėmis kartomis tikriausiai turėtų būti vadinami netektimis.

Viena netektis, kuri daugiau džiugina, nei liūdina – išmanusis „Samsung“ kuriamas skaitmeninis pagalbininkas „Bixby“ apleidžia savo pozicijas, kurias iškart užima „Google Assistant“. Konkrečiau – braukant per darbastalį dešinėn atsiveriantis naujienų srautas dabar jau kuriamas ne pagal „Bixby“, o pagal „Google Assistant“ sumanymą.

Priminsime, kad dar vasarą pasklido žinia, jog „Samsung“ svarsto „Google“ pasiūlymą mainais į pinigus uždaryti „Bixby“ bei programėlių parduotuvę „Samsung App Gallery“ į technologijų archyvus. Iš naujosios kartos telefonų darosi panašu, kad kol kas „Google“ jaukas dar nėra prarytas iki galo, bet jau matosi pirmieji žingsniai ta kryptimi.

Antroji netektis labiau liūdina, nei džiugina: kaip ir buvo prognozuota, „Samsung“ žengė paskui „Apple“ ir, motyvuojant susirūpinimu dėl aplinkos apsaugos, iš įrenginių pakuočių pašalino telefono kroviklio adapterį (bet ne kroviklio laidą). Bet neapleidžia mintis, kad aplinkos apsauga yra daugiau pasiteisinimas prieš eilinį vartotoją, nei tikrasis sprendimo motyvas.

Įrenginio pakuotė be kroviklio yra maždaug trečdaliu žemesnė nei su krovikliu. Vadinasi, tai labai smarkiai sumažino logistikos sąnaudas (kiekviename konteineryje telpa trečdaliu daugiau „Galaxy S21“ nei tilpo „Galaxy S20“). Ką jau kalbėti apie tai, kad originalus „Samsung“ kroviklis šiems telefonams gali papildomai kainuoti kelias dešimtis eurų.

 

Juolab, kad kroviklio laidas yra „USB Type C – USB Type C“ tipo, o tokio tipo adapteriai pastaraisiais metais nebuvo itin dažni ir į telefonų pakuotes buvo komplektuojami tik maždaug nuo 2020 metų.

O kalbant ne apie globalius „Samsung“ sprendimus, bet konkrečiai apie „Galaxy S21 Ultra“ modelį, tai pirma mintis, kuri atėjo man į galvą pažvelgus į telefoną iš profilio – kad jis kažkuo primena vieną kultinį automobilį. Tik jei ankstesnėse „Samsung“ telefonų apžvalgose mėgau lyginti juos su „Volkswagen“ (nes jokių didelių staigmenų, bet visada užtikrinta kokybė), tai šįkart tas kultinis automobilis dėl estetinių detalių buvo... „Fiat Multipla“. O pirmi žodžiai, kuriuos apie jį pasakė su technologijomis tiesiogiai nedirbantis žmogus – „kam jam tiek akių, kaip vorui?“

Taigi, prieš pirkdami gerai pagalvokite – ar tokia estetika nebus akis graužiantis dalykas. Kita vertus, jei funkcija jums yra svarbesnė už formą – šį išvaizdos aspektą tikrai galima ignoruoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(8)
(10)
(-2)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: