JAV karinis laivynas išbandė dar nematytą ginklą: priešams pasislėpti bus dar sunkiau – jūrose medžios ypatingus taikinius (Video)  ()

JAV karinio jūrų laivyno nauja technologija siekiama padidinti priešiškų povandeninių laivų medžioklės ekonomiškumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio mėnesį JAV karinis jūrų laivynas ir „General Atomics“ (GA), vykdydami naują povandeninių laivų medžioklės technologijų bandymą, pirmą kartą panaudojo sonarinius plūdurus, numestus iš drono „MQ-9A Block V Reaper“.

Šie bandymai buvo pirmasis naujo drono bandymas, kuriame buvo įdiegta savarankiška kovos su povandeniniais laivais sistema.

„Reaper“ dronas nuleido 10 sonarų, kurie rinkdami duomenis realiuoju laiku, atlieka potencialių taikinių paiešką.

Technologijos kūrėjai siekia, kad povandeninių laivų medžioklė būtų paprastesnė ir ekonomiškesnė, nei naudojant dabartines technologijas.

 

Naudodamas akustinio apdorojimo programinę įrangą „General Dynamics UYS-505“, „Reaper“ dronas gali surasti ir sekti taikinį tris valandas.

„Sėkmingas šio bandymo užbaigimas atveria kelią ateityje plėtoti daugiau kovos su povandeniniais laivais pajėgų su mūsų MQ-9", - pareiškime teigė Generalinės atominės aviacijos sistemos prezidentas Davidas Alexanderas.

Dronų naudojimas kovai su povandeniniais laivais yra pigesnis būdas nei lėktuvo „Boeing P-8 Poseidon“, nes lėktuvų skrydžio valanda kainuoja žymiai daugiau. Tačiau „P-8A“ turi didesnį pajėgumą nešti sonarinius plūdurus, o tai reiškia, kad operacijoms išplėsti greičiausiai jie bus naudojami kartu su dronais.

 

Ši plėtra papildo didėjantį JAV karinio jūrų laivyno nepilotuojamų transporto priemonių parką, naudojamą rizikingiausioms misijoms atlikti už nedidelę senesnių karinių technologijų kainą.

Video apie droną „MQ-9A Block V Reaper“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(41)
(3)
(38)

Komentarai ()