Ne kiekvieno kišenei: už neįprastai didelę kainą parduotas mažiausias Vokietijos namas - kuo jis išskirtinis? (Video)  (1)

Šiaurės Vokietijos mieste Brėmene, žavingame jo Šnoro kvartale stovi neįprastas namas, kuris laikomas mažiausiu visoje šalyje. Vos 7 kv. m būstas ką tik gavo naują savininką. Turistų pamėgtą vietą įsigijo nagingas muzikantas Fynnas Kliemannas, už tokį mažą plotą sumokėjęs 77 777 Eur.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai išties smagu“, – apie naują pirkinį sakė 32-ejų F.Kliemannas, kuris Vokietijoje pristatomas kaip „Yotuberis“, turintis tris populiarus kanalus, ir antrepreneris, vadovaujantis kelioms įmonėms filmų, muzikos, nekilnojamojo turto, drabužių pardavimų srityse. Praėjusiais metais jį MTV išrinko ir geriausiu Vokietijos dainininku.

„Čia 7 kv. m, iš jų 4 kv m – gyvenamoji erdvė, – „Instagram“ tinkle namą rodė jis. – Reikės gerų inžinierinių įgūdžių, kad čia pastatytum lovą.“

Kaip atrodo namo vidus (yra net paauksuotos plytelės!), galite pamatyti vaizdo siužete:

 

Kaip rašo portalas de24.news, namui pirkėjo pradėta ieškoti 2020-ųjų pabaigoje, ir iškart paskelbta kaina – 77 777 Eur. Ir Vokietijos spaudoje pastebima, kad tokia suma už vos 7 kv. metrų namą (jau su žeme) – daugiau nei įspūdinga. 11 tūkst. Eur už kvadratinį metrą!

Bet, kaip rašo augsburger-allgemeine.de, kainą gali pateisinti namo unikalumas, puiki vieta ir įdomi istorija. Kadaise ant stogo čia buvo laikomos, pavyzdžiui, japoniškos šilkinės vištos.

Nekilnojamojo turto agentas Tobiasas Lachmannas pripažino, kad nebuvo tikėtasi didelio susidomėjimo, bet į juos kreipėsi net žmonės iš JAV ir Kinijos.

Pastatas stovi istoriniame Šnoro kvartale (Schnorr vokiškai – gija, taigi, schnorr – nameliai ant „šniūro“), kuris garsėja siauromis gatvelėmis su mažais, spalvingais namukais. Tarp turistų tai viena populiariausių vietų visame mieste.

 

F.Kliemannas prieš pora metų Elsdorfe, į šiaurę nuo Brėmeno, senoje fermoje yra įkūręs „kūrybingų žmonių centrą“ „Kliemannsland“. Kol kas jis neatskleidžia, ką darys su naujuoju savo turtu pačioje Brėmeno širdyje – ar naudos asmeninėms reikmėms, ar sumanys taip pat kažką kūrybingo.

Kol kas jis dabar skelbia ieškantis elektrikų, dailidžių, šildymo meistrų, kurie padėtų įrengti namą taip, kaip jis nori. Tiesa, ir pats F.Kliemannas yra nagingas, rengia vaizdo siužetus „pasidaryk pats“ tema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: