Naikintuvas iš ateities jau atkeliavo: JAV karinės oro pajėgos gavo pirmąjį „Boeing F-15EX“ - stebinantis skaitmeninis stuburas ir didžiuliai ginklų pajėgumai (Video)  (8)

Naujasis dvivietis naikintuvas pakeis dabartinius „F-15C/D“ modelius ir bus aprūpintas elektroniniais patobulinimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 10 d., trečiadienį JAV karinės oro pajėgos pasitiko savo pirmąjį naują „Boeing“ naikintuvą „F-15EX“. Naujas dvivietis naikintuvas pakeis dabartinius „F-15C/D“ modelius ir bus aprūpintas visais numatomais elektroniniais patobulinimais.

„Tai labai svarbus momentas oro pajėgoms“, – sakė pulkininkas Seanas Dorey, „F-15EX“ programos vadovas, atsakingas už orlaivio įsigijimą, modernizavimą ir techninę priežiūrą.

„Savo didžiuliais ginklų pajėgumais, skaitmeniniu stuburu ir atvira architektūra F-15EX bus pagrindinis mūsų taktinių naikintuvų parko elementas ir papildys 5-osios kartos gretas. Be to, jis gali būti aprūpintas hipergarsiniais ginklais, suteikiant jam nišinį vaidmenį būsimuose konfliktuose“, – tęsė jis.

 

Kaip minėjo pulkininkas Dorey, naujasis naikintuvas, kuriuo taip pat gali skristi tik vienas pilotas, turi „fly-by-wire“ skrydžio valdymą, skaitmeninius kabinos ekranus ir pažangias avionikos sistemas.

 

„F-15EX“ gali su savimi gabenti hipergarsinius ginklus, kas yra neatsiejama nuo būsimų konfliktų. Ir šio lėktuvo grožis, kaip pabrėžia „Boeing“, yra tas, kad jam nereikia naujų logistikos grandinių, papildomų mokymų, infrastruktūros modifikavimo, programų ar net ginklų integracijos. Tai lengvas karinių oro pajėgų priedas, taupantis laiką ir išlaidas.

Apskritai, planuojama, kad prie JAV karinių oro pajėgų parko prisijungs 144 naikintuvai „F-15EX“. Kitas „F-15EX“ reaktyvinis lėktuvas bus pristatytas iki balandžio pabaigos, o abu pirmieji orlaiviai bus kruopščiai išbandyti.

Po sėkmingų bandymų 2023 m. operaciniams bandymams bus pristatyti kiti šeši lėktuvai, likusieji atitinkamai 2024 ir 2025 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(87)
(4)
(83)

Komentarai (8)