Pagaliau pristatė visiškai elektrinį „Ford F-150 Lightning“: stebinanti galia ir kaina - jį išbandęs JAV prezidentas Joe Bidenas liko sužavėtas (Video)  (18)

„Ford F-150 Lightning“ yra visiškai elektrinė perkamiausios Amerikos transporto priemonės versija. Ji sukurta tam, kad pakeltų šį automobilių gamintoją į naują erą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-05-20 Pagaliau pristatė visiškai elektrinį „Ford F-150 Lightning“: stebinanti galia ir kaina - jį išbandęs JAV prezidentas Joe Bidenas liko sužavėtas (Video)  (18)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lightning“ atsisako tradicinių „Ford“ variklių variantų, naudodamas priekinius ir galinius skersai pritvirtintus fiksuoto magneto kintamosios srovės elektrinius 563 AG variklius, su didžiausiu sukimo momentu, koks tik buvo kada nors siūlomas „F-150“.

„Ford F-150 Lightning“ skaičiai tebėra preliminarūs įvertinimai, tačiau „Ford“ tikisi, kad elektromobilis nuo 0 iki 60 mph (0-100 km/h) įsibėgės per 4 sekundes. Elektromobilis vienu įkrovimu, priklausomai nuo akumuliatoriaus, įveiks 370 ir 483 km.

„F-150 Lightning“ teikia viską, ką gali pasiūlyti elektrinės transporto priemonės, taip pat galimybes, kurių tikimasi iš „Ford Tough“ sunkvežimio“, – sakė „Ford“ prezidentas Kumaras Galhotra.

2022 m. „Ford“ planuoja išleisti į komerciją orientuotą bazinį modelį, kurio kaina bus 39 974 JAV doleriai prieš federalines ar vietines mokesčių lengvatas. Maždaug  7500 JAV dolerių federalinis mokesčių kreditas leis vartotojui automobilį įsigyti už 32 474 JAV dolerius.

 

2022 m. „Ford“ planuoja parduoti vidutinės serijos „F-150 Lightning XLT“ už pradinę 52 974 JAV dolerius, neatskaičius lengvatų.

2021 m. „F-150 XLT“ kaina prasidės nuo 35 050 JAV dolerių, tačiau ši kaina, žinoma, jau be taikomų lengvatų.

„F-150 Lightning“ montuojama ličio baterija yra apgaubta vandeniui atspariu korpusu, kuris sugeria smūgius, o metalinis dangtis apsaugo variklius.

„Ford“ žada, kad kabinos ir priekabos matmenys išliks identiški standartiniam „F-150“ modeliui.

„F-150 Lightning“ galės gabenti 181 kg naudingąjį krovinį. Automobilyje rasime keturis elektros lizdus ir du USB prievadus, kurie gali būti energijos šaltiniu elektriniams įrankiams.

Kalbant apie naudingąją galią, „F-150 Lightning“ veikia kaip didžiulis akumuliatorių bankas ant ratų. Tai 2,4–9,6 kW siūlantis automobilis, galintis energija aprūpinti namus kaip atsarginis generatorius.

 

„Ford F-150 Lightning“ išbandė JAV prezidentas Joe Bidenas

Pasak „Automotive News“, JAV prezidentas Joe Bidenas buvo pirmasis asmuo, vairavęs visiškai elektrinį „Ford F-150 Lightning“, žinoma, išskyrus žmones, kurie dirba „Ford“.

Prezidentas Joe Bidenas yra didžiulis elektrinių transporto priemonių gerbėjas ir naudojasi proga skatinti EV įsisavinimą. Visiškai suprantama, kad „Ford“ leidžia jam pirmajam išbandyti „F-150 Lightning“.

Leisti Bidenui pavairuoti pikapą buvo labai išmintingas „Ford“ žingsnis, nes Bidenas stengiasi parengti teisės aktus, kurie ateityje užtikrins geresnes vyriausybės paskatas EV. Ir iš paviešinto vaizdo įrašo matyti, kad Joe Bidenui naujasis elektromobilis labai patiko:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(4)
(39)

Komentarai (18)