„Tesla Model S Plaid“ prieš „Porsche Taycan Turbo S“ - kas nugalės drago trasoje? (Video)  (16)

„Tesla Model S Plaid“ yra neįtikėtinai greitas automobilis, bet jis toks nėra vienintelis. Ir „Porsche Taycan Turbo S“ lygiai taip pat tyliai priverstų jus išsižioti. Bet kuris nugalėtų traukos lenktynių trasoje? Aišku, atsakymas jau yra „Youtube“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektromobiliai kadaise buvo laikomi nuobodžiais automobiliais. Tylūs, lėti ir reklamuojami kaip ekologiški - sunku entuziastingai priimti tokią mašiną. Tačiau dabar elektromobilių įvaizdis yra visiškai kitoks. Greičiausią akceleraciją pasiekia būtent tylieji elektromobiliai. Taip yra dėl elektrinių variklių sukimo momento, kompiuteriu valdomos traukos kontrolės sistemos, žemo svorio centro, efektyvių aerodinamikos sprendimų.

„Porsche Taycan Turbo S“ ir „Tesla Model S Plaid“ jau yra ne tik elektromobiliai, bet ir svajonių automobiliai. Abu jie bandymuose sulaukia nemažai pagyrų, bet kuris būtų greitesnis drago trasoje? Pažiūrėkime:

Trys važiavimai, bet nugalėtojas labiau nei aiškus. „Tesla Model S Plaid“ konkurentui iš Vokietijos yra tiesiog nepavejamas. 243,6 km/val. drago lenktynių trasoje yra įspūdingas rezultatas, nors, reikia pripažinti, ir „Taycan Turbo S“ pasiektas 209,3 km/val. greitis yra įspūdingai aukštas. Tiesiog „Porsche“ negali prilygti „Tesla“ automobiliui. Tiesa, tai visiškai nestebina.

 

Pažvelgus į konkurentų charakteristikas tampa aišku, kodėl „Model S Plaid“ nugali tokiu dideliu skirtumu.

Visų pirma, jis yra galingesnis - 1020 AG prieš 750.

Antra, „Model S Plaid“ yra daug lengvesnis - 2192 kg prieš 2404.

Be to, „Taycan Turbo S“ yra aptakesnis, nors skirtumas ir nėra daug didesnis. „Porsche“ elektromobilis yra daug brangesnis (218 tūkst. dolerių prieš 124 tūkstančius), bet ši kaina yra labiau susijusi su „Porsche“ vardu, surinkimo ir medžiagų kokybe.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(4)
(19)

Komentarai (16)