„Xiaomi“ tapo didžiausiu išmaniųjų telefonų pardavėju pasaulyje: padėjo ir „Samsung“ problemos  ()

Neseniai tapęs geriausiu išmaniųjų telefonų pardavėju žemyne, Kinijos technologijų milžinas „Xiaomi“ ką tik aplenkė „Samsung“ pasauliniame pardavimų reitinge ir tapo didžiausiu išmaniųjų telefonų pardavėju pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2021 metai yra „Xiaomi“ metai. Bendrovė neseniai tapo didžiausiu išmaniųjų telefonų pardavėju Europoje ir antrąjį ketvirtį pasaulinių pardavimų reitinge išstūmė „Apple“ iš antrosios vietos. O dabar „Xiaomi“ aplenkė ir „Samsung“.

Remiantis „Counterpoint Research“ duomenimis, „Xiaomi“ tapo pirmuoju prekės ženklu visame pasaulyje per mėnesį parduodančiu didžiausią išmaniųjų telefonų kiekį.

Birželio mėnesį jis užėmė 17,1 proc. rinkos, aplenkdamas „Samsung“ (15,7 proc.) ir „Apple“ (14,3 proc.).

 

Kaip pažymi „Ars Technica“, „Xiaomi“ kilimui padėjo didžiulis populiarumas savo namų rinkoje – Kinija, didžiausia pasaulyje išmaniųjų telefonų rinka, ir Indija – antra pagal dydį. Savo internetinėje svetainėje „Xiaomi“ siūlo 58 telefonus, pradedant biudžetiniais modeliais ir baigiant flagmanais.

„Nuo tada, kai prasidėjo „Huawei“ nuosmukis, „Xiaomi“ nuosekliai ir agresyviai stengiasi užpildyti dėl šio nuosmukio atsiradusią spragą“, – sakė „Counterpoint Research“ direktorius Tarunas Pathakas.

 

„Originalios įrangos gamintojai plečiasi „Huawei“ ir „Honor“ užimtose rinkose, tokiose kaip Kinija, Europa, Artimieji Rytai ir Afrika. Birželį „Xiaomi“ kompanijai dar labiau padėjo Kinijos, Europos ir Indijos atsigavimas bei „Samsung“ nuosmukis dėl tiekimo apribojimų“.

„Counterpoint Research“ mano, kad „Xiaomi“ pozicija viršūnėje gali būti trumpalaikė. Birželį Vietname kilusi COVID-19 infekcijos banga sutrikdė „Samsung“ gamybą. Atsigavusi Pietų Korėjos įmonė galėtų grįžti į pirmąją poziciją.

Remiantis Pietų Korėjos leidiniu „The Elec“, „Samsung“ peržiūri savo mobiliojo ryšio verslo valdymą. Kompanijos vadovybė mano, kad yra tam tikro verslo padalinio problema. Jų teigimu, šį žingsnį paskatino prasti tiksliniai „Galaxy S21“ pardavimai ir menkas 5G išmaniųjų telefonų našumas.

 

Neseniai „Xiaomi“ pristatė dar vieną ne mobilųjį produktą – gana grėsmingos išvaizdos keturkojį robotą, pavadintą „CyberDog“. Tai, ko gero, taip pat prisidės prie kompanijos populiarumo ir didėjančių pardavimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: