Didžiausias išmaniųjų telefonų gamintojas pasaulyje teigia, kad šie akiniai pakeis jūsų telefoną (Video)  (1)

„Xiaomi“ pristatė „Xiaomi Smart Glasses“. Tai - išmanieji akiniai, kurie, kaip teigia „Xiaomi“, gali pakeisti telefoną. Tik kaip?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi“ yra didžiausias išmaniųjų telefonų gamintojas pasaulyje. Ir tai neturėtų jūsų stebinti, nes šios kompanijos produktai yra labai populiarūs Kinijoje ir kitose Azijos šalyse, o ir Vakaruose tampa vis populiaresne alternatyva „Apple“ bei „Samsung“ (taip, „Xiaomi“ galima minėti prie tokių vardų). Tačiau ne apie telefonus susirinkome pasikalbėti.

Išmanieji „Xiaomi“ akiniai sveria vos 51 gramą. Tiek sveria akiniai, baterija, ARM procesorius, lietimui jautrūs valdymo paviršiai, LED, „Bluetooth“ modulis ir daug kitos elektronikos. Nežiūrint į kai kurias detales - kamerą, storesnes kojeles - jie mažai kuo skiriasi nuo įprastų akinių. Tiesą sakant, jei rytoj sutiksite žmogų dėvintį šiuos akinius, tikriausiai to net nepastebėsite.

„Xiaomi Smart Glasses“ naudoja „MicroLED“ technologiją, kad nešiotojui perteiktų įvairius vaizdus. Kokius? Visokius - socialinių tinklų pranešimus, navigacijos nurodymus, skambinimo informaciją, prieš akis matomų vaizdų vertimus į kitą kalbą. Papildyta realybė atrodys išties įspūdingai - eidami gatve matysite rodykles, kurios lydės jus iki į navigacijos sistemą įvesto tikslo. Tačiau „Xiaomi“ teigia, kad tai nėra tik priedas išmaniajam telefonui.

 

„Xiaomi Smart Glasses“ viską rodo žaliai, bet gamintojas teigia, kad šiais akiniais galima pakeisti išmanųjį telefoną. Šis įrenginys turi virtualų asistentą „Xiaomi XiaoAI“, „Android“ operacinę sistemą. Sunku įsivaizduoti, kad žmonės tikrai atsisakys išmaniųjų - juk akiniuose negalima žiūrėti filmo. Bet kartais jie iš tikrųjų būtų naudingi.

Tiesa, mes net nežinome, ar „Xiaomi Smart Glasses“ tikrai pasieks parduotuvių lentynas. Šie akiniai bus brangūs, jei ir pasieks rinką, bet tikriausiai vilios tuos, kurie svajoja apie elektroninę ateitį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(10)
(15)

Komentarai (1)