[Žinios trumpai] Negi Ukraina iš tikro atakavo Rusijos teritoriją? Zelenskis pateikė mįslingą atsakymą apie sprogimus Belgorodo amunicijos ir naftos sandėliuose  ()

Kovo 30 ir balandžio 1 dienomis Belgorodo amunicijos sandėliuose ir naftos sandėlyje nugriaudėjo virtinė sprogimų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-02 [Žinios trumpai] Negi Ukraina iš tikro atakavo Rusijos teritoriją? Zelenskis pateikė mįslingą atsakymą apie sprogimus Belgorodo amunicijos ir naftos sandėliuose  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis „Fox News“ žurnalisto prašymu pakomentavo Belgorodo amunicijos sandėlių ir naftos bazės sprogimus.

Pokalbio metu Zelenskis buvo paklaustas, ar sprogimus Rusijos pasienio mieste surengė Ukrainos pajėgos.

Ukrainos vadovas atsakė: „Atsiprašau, aš neaptariu jokių savo, kaip vyriausiojo vado, įsakymų. Yra dalykų, kuriais dalinuosi tik su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškiais ir kai jie su manimi kalba“.

„Mums svarbu, kad visas pasaulis žinotų, kad esame šalis, kuri kariauja. Mus užpuolė. Tai yra svarbu. Tai didžiausia tragedija. Aplinkui viskas sprogsta, kol Ukrainoje vyksta karas – tiesą pasakius, neprofesionalu apie tai šnekėti. Jie(rusai-red.) užėmė mūsų teritoriją. Užpuolė mus. Šitas karas vyksta jau 8 metus, tad kad ir kas bebūtų toje ar kitoje situacijoje, man sunku komentuoti. “, - pridūrė Zelenskis.

Sprogimai Belgorodo mieste: kas žinoma

Kovo 30 d. vakare Belgorodyje  sprogo amunicijos sandėliai . Rusija iškart pareiškė, kad incidento priežastis – „žmogiškasis faktorius“.

Galingi sprogimai nugriaudėjo ir prie Krasnyj Oktyabr kaimo Rusijos Federacijos Belgorodo srityje. Preliminariai buvo sužeisti keturi Rusijos kariai.

 

Generalinis štabas, komentuodamas sprogimus sandėliuose Rusijos Federacijoje, pažymėjo, kad rusai ir toliau saugo ir naudoja pasenusią amuniciją. Gaisras kilo dėl operacijų saugos reikalavimų pažeidimo, oficialiai paskelbė Ukraina.

Balandžio 1-ąją viduryje miesto esančioje naftos bazėje nugriaudėjo ir daugiau sprogimų. Rusijos Federacijos gynybos ministerija tuo apkaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, tačiau Ukrainos gynybos ministerija atsakė, kad  už sprogimus Rusijos teritorijoje atsakinga tik Rusijos vadovybė.  

Dėl Belgorodo gaisrų iškilo grėsmė degalų ir amunicijos tiekimui Rusijos kariams netoli Charkovo, pranešė britų žvalgyba .

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: