[Žinios trumpai] Lavrovas akimirkai pamiršo demagogiją ir atvirai pasakė, dėl ko užpuolė Ukrainą: Rusija be jos – tuščia vieta  ()

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas vėl prabilo apie galimą branduolinio ginklo panaudojimą, neatmesdamas tokios galimybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „Guildhall“ interneto svetainės, jis tai pareiškė per neformalų pokalbį su NVS šalių diplomatinio korpuso atstovais.

Pasak žurnalistų, S. Lavrovas šiame susitikime pavadino Ukrainos okupaciją „geopolitiniu Rusijos Federacijos tikslu“.

„Ukraina yra gerai žinomas užmojis, net Zbignevas Bžezinskis sakė, kad Rusija be Ukrainos yra šiaip sau, bet su Ukraina ji yra didžiulė galia. Žinoma, mes negalime leisti, kad karų ir karo veiksmų būtų išvengta nuolatinių pastangų ir geopolitinių nuolaidų kaina“, – sakė S. Lavrovas.

Atsakydamas į cituojamą klausimą apie RF galimybę panaudoti branduolinį ginklą, S. Lavrovas to neatmetė ateityje. Jis patikslino, kad Rusija tik šiame etape kovoja su įprastine ginkluote.

„Mes savo operaciją atliekame su įprastiniais ginklais. Šiame etape – su įprastiniais ginklais“ – sarkastiškai kalbėjo šalies agresorės užsienio reikalų ministras.

 

Anksčiau S. Lavrovas netiesiogiai užsiminė, kad ateityje jo valstybė gali panaudoti branduolinį ginklą prieš Ukrainą.

Prieš tai prezidentas Volodymyras Zelenskis įspėjo, kad pasaulis turėtų ruoštis agresoriaus branduoliniam smūgiui. Savo ruožtu prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius perspėjo Rusijos Federacijos vadovybę dėl branduolinių smūgių Ukrainos teritorijoje.

JAV Valstybės departamentas pagrasino Kremliui pasekmėmis atominio smūgio Ukrainai atveju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(36)
(8)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: