Abejotina verslo etika: Jungtinėje Karalystėje „Google“ legaliai nesumokėjo visų mokesčių  (6)

Interneto gigantas „Google“, kurio neoficialus moto yra „nebūk blogas“, praėjusiais metais Jungtinėje Karalystėje nesumokėjo mokesčių už 1,6 milijardo svarų (6,2 milijardo litų) pajamų, gautų už reklamą, praneša timesonline.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė, kuri didžiąją dalį veiklos vykdo Londone, pervedė visas iš Jungtinės Karalystės klientų už reklamą gautas pajamas į savo padalinį Airijoje.

Tai leido 2008 m. „Google“ teisėtai išvengti daugiau nei 450 milijonų svarų (1 748 milijonų litų) įmonės pajamų mokesčių, kurie turėjo būti sumokėti Mokesčių inspekcijai, praneša „The Sunday Times“.

Atskleista informacija paskatino politikus pateikti kritiką „Google“, kuris laikomas interneto amžiaus pradininku, dėl to, kad „vengia atsakomybės“ ir „vengia mokėti mokesčius“.

Gi „Google“ komunikacijų direktorius šiaurės Europoje Peteris Barronas šią situaciją komentavo taip: „Google“ daug investuoja Jungtinėje Karalystėje, turi daugiau nei 800 darbuotojų, mes įnešame didelį vietinių ir nacionalinių mokesčių indėlį. Tačiau pagrindinis mūsų Europos biuras yra Dubline. Mes laikomės visų mokesčių įstatymų visose šalyse, kuriose dirbame.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)