„Ford“ su kinais baigia derinti „Volvo“ markės pardavimo detales  (7)

JAV automobilių gamybos koncernas „Ford Motor“ paskelbė, kad derybos su Kinijos bendrove „Zhejiang Geely Holding Group“ dėl „Volvo“ markės pardavimo eina į pabaigą. Sutartis turėtų būti pasirašyta pirmąjį 2010 m. ketvirtį, rašo „Automotive News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ford“ teigimu, dėl esminių komercinių klausimų jau susitarta, o „Geely“ kompanijai belieka gauti pritarimą iš Kinijos vyriausybės.

„Ford“ pranešime sakoma, kad numatomas „Volvo“ pardavimas užtikrintų bendrovei reikalingus resursus, kurių reikia stiprinant verslą ir kuriant pasaulinę plėtrą. „Reuters“ žiniomis, sandėrio vertė siekia apie 1,8 mlrd. JAV dolerių. Taip pat pranešama, jog ši suma yra beveik 3 kartus mažesnė, už kurią pats “Ford” nusipirko “Volvo” prieš 10 metų.

„Autotyrimai“ rašo, kad „Geely“ ir „Volvo“ junginys atrodytų išties neįprastai: Švedijos gamintojas turi šimtametes automobilių inžinerijos tradicijas, tuo tarpu Kinijos bendrovę vos prieš 12 metų įkūrė vietos verslininkas Li Shufu. „Geely“ Kinijoje prekiauja nebrangiais automobiliais ir mėgina varžytis su dideliais valstybiniais automobilių gamintojais. Praeitais metais „Geely“ Kinijoje pardavė apie 220 tūkst. automobilių, tuo tarpu „Volvo Car“ pasauliniai pardavimai sudarė 385 tūkst. vnt.

Anksčiau „Geely“ planavo Meksikoje atidaryti gamyklą, nuo kurios konvejerio per metus galėtų nuriedėti 300 tūkst. automobilių, tačiau L.Shufu teigė, kad dėl ekonomikos nuosmukio šiuos planus teko atidėti. „Geely“ taip pat dalyvavo automobilių parodoje JAV ir teigė norintis vieną dieną savo automobilius pasiūlyti amerikiečiams.

Anksčiau „Ford Motor“ finansų vadovas Lewisas Boothas tvirtino, jog bendrovė yra įsitikinusi „Geely“ potencialu būti atsakingu „Volvo“ savininku, toliau vykdyti veiklą ir išsaugoti Švedijos gamintojo pagrindines vertybes bei nepriklausomybę. JAV bendrovė teigė neketinanti sau pasilikti „Volvo“ akcijų, tačiau patvirtino planuojanti ir po pardavimo tęsti bendradarbiavimą keliose srityse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)