Koncepcinis "Pioneer" GPS įrenginys su kelio vaizdo analizės galimybėmis (Video)  (1)

Pavargote spoksoti į kelią ilgoje kelionėje automobiliu? Naujoji kompanijos "Pioneer" navigacijos technologija suteiks jums papildomą porą akių. Vaizdų atpažinimo automobilio navigacijos sistema (angl. Image Recognition Car Navigation System) apjungia tradicinę GPS navigacijos sistemą su video kamera ir programa, analizuojančia priešais automobilį esantį vaizdą ir pateikia geresnes rekomendacijas, perspejimus ar netgi pataria, kuriuo keliu geriau važiuoti norint pasigrožėti gražesniu kraštovaizdžiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietoj to, kad būtų rodomas tik skaitmeninis žemėlapis (taip, kaip daroma daugumoje kitų GPS sistemų), "Pioneer" prototipas rodo realų priekyje esančio kelio video su įterpta naudinga informacija. Pavyzdžiui, jame pridedama rodyklė, tiksliai parodanti, kur bus reikalingas posūkis (tuo atveju, jei jį dengia nevykusiai pastatytas ženklas), taip pat ji gali pasakyti, koks tiksliai atstumas iki priekyje esančio automobilio ir perspėja, jei privažiuosite prie jo per arti. Sistema turi galimybę stebėti kelio ženklinimo linijas ir perspėja, jei vairuotojas "nudreifuoja" per daug į šoną. Įdomiausia funkcija yra tai, kad sistema analizuoja vaizdą ir pagal jį apytiksliai nusprendžia, kiek jis įvairus ir įdomus. Jei priekyje kelias su daug atvirų lygių ir vienodų vietovių, kompiuteris tai atpažįsta ir pasiūlo įdomesnį alternatyvų maršrutą.
Kaip ir dauguma netoli Tokijo vykstančioje parodoje CEATEC pristatomų technologijų, tai kol kas tik gera koncepcija, neturinti tikslios datos, kada taps tikru produktu. Taigi, per artimiausius porą metų jums vis dar gali prireikti papildomo puodelio kavos kuris jums padėtų ilgose kelionėse.
 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: