LG sukūrė purvui atsparų LCD displėjų  (0)

Pietų Korėjos kompanija "LG Phillips LCD" praėjusį ketvirtadienį pareiškė, jog sukūrė purvui atsparų ekraną, skirtą nešiojamiems kompiuteriams. Kuriant ekraną panaudoti panašūs principai kaip ir gaminant nepridegančių keptuvių dangą. Kompanijos teigimu naujasis plonų plėvelių tranzistorių (TFT) skystųjų kristalų displėjus (LCD) leidžia lengvai pašalinti dulkes, pirštų atspaudus, purvą ar netgi markerio tušą. Masinę produkciją planuojama pradėti pirmojoje kitų metų pusėje. Nuotraukoje pavaizduotas ne naujasis gaminys. Tai - kuo gali pavirsti dabartinių nešiojamųjų kompiuterių ekranai jų periodiškai nevalant specialiomis priemonėmis arba nesaugant nuo purvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos teigimu, kai kurios atspindžius mažinančios dangos taip pat yra atsparios dulkėms ir riebalams, patenkantiems ant ekrano juos palietus pirštais. Tačiau norint displėjus padaryti atsparius purvui šiuo būdų, gamintojams tenka ekranus dengti papildomu dangos sluoksniu, o tai padidina ekrano kainą. "LG Philips LCD" naujasis displėjus turėtų pašalinti šį papildomą gamybos etapą ir užtikrinti puikų atsparumą ištepimui.

"LG Philips LCD" yra antras pagal dydį plokščių LCD ekranų gamybos srityje. Tai bendra kompanija, suformuota tarp Pietų Korėjos kompanijos "LG Electronics" ir Nyderlandų kompanijos "Philips Electronics".


(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: