Sukurta technologija, leidžianti duomenis perduoti žmogaus kūnu  (5)

Japonijos komunikacijų paslaugų tiekėjas KDDI pademonstravo vieną naujausių pasiekimų - technologiją, leidžiančią žmogaus kūnu perduoti didelius kiekius duomenų. Technologija "Intra-Body Communication" naudoja žemesnio nei 40MHz dažnio signalus, taip išvengiant perdavimo nuostolių dėl slopinimo. Nuotraukoje parodyta, kaip merginai prisilietus prie specialaus įrenginio vaizdas per jos kūną perduodamas į akiniuose sumontuotą elektroniką, o iš ten - į televizoriaus ekraną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologija labai paprasta naudotis, užtikrinama puiki perduotų duomenų kokybė. Video akiniai turi iš vario pagamintas apvijas, liečiančias žmogaus smilkinius. Palietus ant stalo padėtą metalinį širdies formos įrenginį, vaizdo informacija perduodama per žmogaus kūną į akinius ir iš jų - į išorinį monitorių.

KDDI tikisi, jog ši technologija taps dar vienu būdu, kaip perduoti duomenis nenaudojant radijo bangų ir papildomų kabelių. Įsivaizduokite galimybę parsisiųsti video arba muzikos prisilietus prie reklaminio plakato, galimybę apsikeisti verslo informacija tik "skaitmeniškai" paspaudus verslo partnerio ranką ir begales kitų galimybių.

"Intra-Body Communication" technologija sukurta bendradarbiaujant KDDI ir Elektrokomunikacijų universiteto (UEC Japan) Pažangių bevielių komunikacijų centrui (Advanced Wireless Communication Research Center).
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: