Paralyžiuotiems žmonėms skirta klaviatūra (video)  (0)

Japonijos kompanija Actbrise į rinka išleidžia serijinę bekontaktę klaviatūrą "No Touch Keyboard", skirtą paralyžiuotiems žmonėms arba invalidams, negalintiems pajudinti rankų. Klavišai joje paspaudžiami tiesiog galvos kryptelėjimų ir pasukimų pagalba. Nors modelis kainuoja nepigiai - $2570, tačiau paralyžiuotam žmogui galimybė bendrauti su pasauliu - neįkainojama...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klaviatūra statoma ant specialaus stovo už kompiuterio monitoriaus. Ant ligonio galvos reikia uždėti specialią juostelę su pritvirtintu davikliu. Judinant galvą kartu juda ir daviklis - tokiu būdu galima pasirinkti įvairius klavišus (aiškumo dėlei išrinkti klavišai užsidega), o taip pat po ekraną judinti pelės kursorių. Žodžiu, visi tradiciniai kompiuterio valdymo elementai.

Norint pradėti dirbti su tokia sistema, pirmiausia reikia įsitaisyti priešais monitorių ir įjungti klaviatūros daviklį. Tam jau reikės pagalbos iš šalies - ligonį teks atvežti ir patogiai pasodinti prie kompiuterio. Tačiau kai jau viskas paruošta, išorinė pagalba tampa nereikalinga.

Aišku, tai nėra visiškai tradicinė klaviatūra - joje numatyti darbą lengvinantys klavišai. Pavyzdžiui tokie klavišai, kaip "rašyti laišką", "perjungti pelytę", "teksto rašymas" ir t.t. Svarbiausia, jog klaviatūra nereikalauja specialios programinės įrangos - ji prijungiama per USB jungtį ir iš karto veikia kaip įprastinė klaviatūra.

Kaip tai atrodo realybėje, galite pažiūrėti šiuose video intarpuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: