Prasidėjo plaukimo kostiumų gamintojų lenktynės  (6)

Kontraversiškai vertinamas kompanijos "Speedo" plaukimo kostiumas "LZR Racer" jau sulaukė pirmosios konkurentų kopijos. Tai - kompanijos "Arena International" prototipas, naudojantis tą pačią sandaros koncepciją. Pasaulinei Plaukimo Federacijai kostiumui LZR "uždegus žalią šviesą" ir nenumaldomai artėjant vasaros Olimpinėms žaidynėms, galima drąsiai teigti, jog plaukiojimo kostiumų mūšis jau užvirė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo LZR kostiumo pristatymo šių metų vasarį juo vilkėjo 30 rekordus pagerinusių plaukikų. Varžovams pradėjus skųstis dėl nesąžiningumo, Tarptautinė Plaukimo Federacija (FINA) susitiko su kompanijos "Speedo" atstovais norėdami aptarti naujosios kartos gaminį. Susitikimas baigėsi "Speedo" naudai - FINA ne tik atmetė varžovų pretenzijas, bet ir viešai pritarė kostiumo naudojimui ateities plaukimo renginiuose.

Atsakydama į tokį sprendimą kompanija "Arena" nedelsdama išleido savo "superkostiumo" prototipą. "Šiandien prasideda nauja sporto era", sako kompanijos vadovas Christiano Portas. "Mes galime kovoti už etiką, tačiau tačiau buvome palikti vieni kovos lauke <...>. Dabar mes tyrinėjame daugelį kitų galimybių".

 

(1)
(0)
(0)

Komentarai (6)