„Žalia“ energija – iš dirbtinių medžių  (7)

Kompanija „Solar Botanic“ paskelbė, kad, pasinaudodama nanotechnologijomis, ruošiasi kurti dirbtinius medžius, kurie gebės rinkti saulės ir vėjo energiją. Anot kompanijos, jos kūriniai bus „galingesni už vėjo jėgaines, efektyvesni už saulės baterijas ir praktiškesni bei malonesni akiai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors dirbtinių medžių idėja – naujoviška ir futuristinė, saulės ir vėjo energijų kombinavimas, siekiant išgauti daugiau elektros, nėra pati didžiausia naujovė.

Anot Londone įsikūrusios kompanijos, dirbtiniai medžiai atrodys taip pat, kaip ir įprastiniai. Elektrą gamins šių medžių nanolapai.

Dirbtinis medis, kurio lapija užims 6 kvadratinius metrus, gebės aprūpinti elektra individualų namą. Šiuos medžius taip pat bus galima sodinti gatvėse ir palei kelius – bet kuriuo atveju, jie smarkiai prisidės prie bendro elektros tinklo.

Kol kas nežinoma, kada pirmieji dirbtiniai medžiai pamatys saulės šviesą, tačiau kompanijai jau priklauso patentai, susiję su biomimikrija, nanolapų technologija, energijos perdavimo medžiagomis ir procesais. Be to, kompanija jau įrodė koncepcijos veiklumą savo investitoriams, tad gali būti, kad dirbtinius medžius išvysime jau greitai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)