Pentagonas uždraudė USB atmintines  (3)

Pentagono vadovybė savo darbuotojams uždraudė naudoti išorines kompiuterių 'flash' atmintines. Toks sprendimas priimtas netrukus po to, kai JAV Gynybos Ministerijos tinkluose buvo pastebėtas šiomis laikmenomis plintantis virusas. Nors oficialiai Pentagono atstovai draudimo nepatvirtina, visiems ministerijos darbuotojams buvo išsiuntinėti pranešimai, informuojantys apie naująją tvarką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, kartu su draudimo paskelbimu šios karinės institucijos pareigūnai pradėjo masinį darbuotojams išduotų USB atmintinių surinkimą. Jiems neduodamos jokios garantijos, jog jie šiuos įrenginius apskritai kada nors atgaus, taip pat nėra jokių duomenų, kiek ilgai šis įsakas galios. Beje, jau kurį laiką prieš tai darbuotojams buvo leistina naudoti tik oficialiai patvirtintas ir toje institucijoje inventorizuotas atmintines.

Pentagono atstovas spaudai Bryan'as Whitman'as praėjusį penktadienį nepateikė jokios informacijos apie aptiktą virusą, tačiau užsiminė, jog tai yra "globalus virusas", kuris plinta visame pasaulyje. "Tai nėra vien tik ministerijos problema, tai taip pat nėra vien tik vyriausybės problema", sakė Whitman'as.

Pentagonas pripažino, jog didžiulį jų turimą kompiuterių tinklą potencialūs įsilaužėliai kasdien skenuoja arba bando įsilaužti milijonus kartų per dieną. Praėjusiais metais vienos kibernetinės atakos metu Gynybos ministerijai teko atjungti 1500 kompiuterių nuo Interneto ir vietinio tinklo. Tada oficialiai buvo pareikšta, jog įsilaužimas į sistemą buvo aptiktas, tačiau ataka neturėjo jokio neigiamo poveikio ministerijos veiklai. Tačiau karinė vadovybė nuolat baiminasi potencialių grėsmių iš kitų šaltinių, pavyzdžiui, esančių kitose šalyse - Kinijoje, Indijoje, Rusijoje ir kitose.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)