Ateivių medžiotojai bando susisiekti su nežemiškomis gyvybės formomis SMS žinutėmis  (44)

Tinklapis SentForever.com teikia ganėtinai keistą paslaugą: galimybę išsiųsti į SMS panašią žinutę ateiviams. Tai atliekama per britų telekomo palydovinio perdavimo stotį. Tinklapis žinutes galima siųsti nemokamai, tačiau vartotojai norintys gauti sertifikatą, jog tikrai pabandė susisiekti su ateiviais, turi susimokėti £9.95.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Daugybė žmonių mano, jog mes nesame vieni“, sako vienas iš tinklapio įkūrėjų Krisas Tomsonas (Chris Thomason). „Jie siunčia žinutes su tekstu „Aš čia, aš pasirengęs“, arba „Laukiu kol susisieksite su manimi“.“

Tinklapyje skelbiama, jog taip šio sumanymo autoriai nori pakeisti standartines atvirutes, kurios yra „nepaprastai laikinos savo prigimtimi ir dažnai būna tiesiog išmetamos praėjus kelioms dienoms po jų išsiuntimo“. Taip pat priduriama, jog „kosmose radio bangos keliauja amžinai jei jų kelyje nepasitaiko kietas kūnas, pavyzdžiui, žvaigždė ar planeta. Visgi kuo toliau radijo spindulys keliauja, tuo labiau sklaidosi, todėl net jei jo kelyje ir pasitaiko žvaigždė ar kita kliūtis, didžioji signalo dalis gali ją aplenkti“.

Anksčiau šiais metais internetinės bendruomenės tinklapis Bebo suorganizavo daugiau nei 500 paveikslėlių ir žinučių išsiuntimą į kosmosą. Signalas buvo nukreiptas į Gliese 581C planetą, kuri buvo pasirinkta, nes mokslininkai mano, jog joje gali būti gyvybei palankios sąlygos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (44)