"Compact Flash" kortelės priartėjo prie teorinės spartos ribos  (0)

Kompanija "Pretec" pristatė pirmąją pasaulyje 666x spartos "Compact Flash" kortelę, galinčią užtikrinti 100MB/s duomenų skaitymo ir rašymo srautą. Gamintojas teigia, kad sparčiai artėjama prie teorinės šio formato kortelių greitaveikos ribos, kuri lygi 133MB/s.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Pretec" yra sukūrusi ir didžiausios talpos "CompactFlash" kortelę, ir ankstesnę 'rekordininkę', kurios ekvivalentinė skaitymo ir rašymo sparta yra 433X. Gamintojas 233X ir 333X CF korteles pristatė Taipėjuje 2007 metais, 64GB talpos CF kortelė pristatyta rinkai 2008 rugsėjį, o 433X CF kortelėmis pradėta prekiauti 2009 vasarį.

"Pretec
" 666X CF kortelė taip pat gali paskutiniąja rekordininke, nes 100MB/s greitis tik trečdaliu atsilieka nuo teorinės CF standarto ribos - 133MB/s. "CompactFlash Association" jau išleido naujos CF kartos specifikaciją CFast™, kuri leidžia viršyti maksimalios "Parallel ATA" (PATA) spartos ribą ir pasiekti ir net pralenkti "Serial ATA" (SATA II) architektūrai būdingą greitaveikos parametrą 3Gb/s (375MB/s). Naujasis standartas išlaikys tą pačią kortelės formą. "Pretec" pirmąją pasaulyje "CFast™" kortelę jau pristatė Las Vegas (JAV) vykusioje parodoje CES 2009.  "CFast™" išliks spartos lydere - teorinė riba "CompactFlash Association"  teigimu siekia 6Gb/s.

Kalbant apie "Pretec 666X CF" kortelę, joje panaudotas sutvirtintas korpusas, dėl ko gaminys turėtų būti ypač atsparus aplinkos poveikiams. Rinkoje pirmieji 666X CF kortelių modeliai (nuo 4GB iki 64GB talpos) pasirodys balandžio mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: