„IBM“ ir „Sun Microsystems“ sandoris buvo nutrauktas  (1)

Pranešama, kad kompanijų „IBM“ („International Business Machines”) ir „Sun Microsystems“ derybos dėl galimo susijungimo nutrūko, nes IT gigantams nepasisekė susitarti dėl sutarties detalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sandoris buvo nutrauktas po atidėliojimų, kai advokatai bandė išspręsti klausimą dėl įstatyminės tvarkos, nors atrodė, kad buvo judama į priekį. Internete paskelbtuose pranešimuose teigiama, kad šeštadienį kompanijos „Sun“ valdyba atmetė „IBM“ siūlymą mokėti 9,40 dolerių už akciją (6,30 svarų sterlingų), sakydama, kad kaina yra per maža.

Pasiūlymas buvo tik šiek tiek mažesnis už pradinę kainą, t.y. 9,55 doleriai už akciją (6,40 svarų sterlingų), kuri įvertina bendrovę maždaug 7 milijardais dolerių (4,69 milijardais svarų sterlingų). „Sun“ atsisakė „IBM“ išskirtinio derybų partnerio statuso, ragindama „IBM“ visiškai atšaukti pasiūlymą.

Susivienijusios kompanijos būtų kontroliavusios daugiau nei 40 proc. serverių rinkos ir būtų užėmusios pirmaujančią vietą IT paslaugų ir atminties įrenginių rinkoje. Buvo netgi susirūpinta, kad konkurentai imsis antimonopolinės bylos prieš susijungimą. Pranešimuose teigiama, kad „Sun“ norėjo įtraukti į sandorį susitarimą, jog kompanija „IBM“ galėtų kreiptis į teismą, jeigu reikalautų, bet negalėtų nutraukti pirkimo, tačiau „IBM“ nenorėjo sutikti su šiuo pasiūlymu. Šios derybos susilaukė didelio IT pasaulio susidomėjimo - įvairūs ekspertai analizavo galimas tokio susijungimo pasekmes.

Dabar „Sun“ pranešė, kad dabar yra atvira deryboms su kitomis kompanijomis, bet kol kas nėra jokių potencialų kandidatų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: