„Google“ planuose – „Twitter“ stiliaus atnaujinimai  (2)

Praėjusią savaitę JAV vykusioje spaudos konferencijoje kompanija „Google“ pranešė, jog norėtų į paieškos paslaugas pridėti realaus laiko atnaujinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimų vadovė Marissa Mayer sakė, jog vartotojai turėtų įvertinti galimybę siųsti „micro-blogging“ žinutes: „Twitter“ sėkmė atskleidė, jog interneto vartotojai domisi tuo, kas vyksta realiu laiku. „Mes norėtume savo paieškoje teikti „micro-blogging“ ir „micro-messaging“ žinučių paslaugas, ypač – blog‘ų paieškoje, galbūt ir kitų svetainių paieškoje, - teigė Mayer. - Tačiau kol kas jokių konkrečių planų neskelbiame“.

Penktadienį buvo pristatytas naujas paieškos mechanizmas „Scoopler“. Tai realaus laiko paieškos sistema, skirta „Twitter“, „Flickr“, „Digg“ ir „Delicious“. Ši sistema leidžia vartotojams matyti puslapių turinį, neišeinant iš svetainės. JAV tyrimų kompanijos „Forrester“ vadovas George Colony tą dieną blog‘e pasakojo, jog iš pradžių neįvertino „Twitter“.

„Vos tik pasirodė „Twitter“, Charles Rutstein ir aš šaipėmės iš jo, - pasakojo George Colony. - Tačiau, kai įsigijus kompaniją „Jupiter Research“ norėjau nustatyti naujų darbuotojų emocijas, tada ir supratau „Twitter“ privalumus. Jau kitą dieną aš prisijungiau prie „Twitter“.

Tuo tarpu kompanijos „Twitter“ įkūrėjas ir pirmininkas Jack Dorsey planuoja įsteigti naują kompaniją, leisiančią kompanijos „Apple“ telefonams „iPhone“ nuskaityti kredito kortelių duomenis bei priimti apmokėjimus. Ši kompanija bus pavadinta „Squirrel“ ir ji sutelks dėmesį į „iPhone“ priedus bei programas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)