Naujas „Microsoft“ eksperimentinis projektas „Vine“ (Video)  (2)

Kompanijos „Microsoft“ paslauga „Vine“ primena neįprastą socialinį eksperimentą. Ši paslauga buvo sukurta tam, kad jos vartotojai galėtų siųsti kitiems žmonėms greitus pranešimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vine“ remiasi nauja „Microsoft“ platforma, sukuriančia ryšius tarp skirtingų sistemų. Ši platforma sukurta tam, kad leistų įvairiais būdus pasiekti vartotojus bei nusiųsti jiems pranešimus.

Pavyzdžiui, kai kurios skubios žinutės gali būti nusiųstos į vartotojo elektroninį paštą arba mobilųjį telefoną, žinutės gali būti transformuotos iš tekstinio pranešimo į žodinį. Yra tam tikros taisyklės, nustatančios, kam žinutė turi būti nusiųsta: tarkime, pranešimas apie atšauktą futbolo treniruotę turi būti išsiųstas visų vaikų tėvams. Norėdama užtikrinti, kad vartotojai nepamirštų šios paslaugos, kai jiems jos prireiks, „Vine“ leidžia sekti vietines naujienas.

„Vine“ vizija

Norint naudoti „beta“ versiją, reikia atsisiųsti programą – tai yra pagrindinis šios paslaugos trūkumas. Tačiau kompanijos „Microsoft“ Visuomenės saugumo iniciatyvos vadovė Tammy Savage teigia, jog šių reikalavimų nebebus, kai bus pristatytas produktas „Version 1“.

Žinoma, suderinti visas pagrindines sistemas yra ambicingas tikslas, tačiau operacinės sistemos tiekėjas galėtų jį įgyvendinti. „Mes siekiame sukurti tai, kas gali būti naudinga susiklosčius avarinei situacijai. Tačiau šios sistemos sukūrimui reikia skirti daug laiko, - kalbėjo Tammy Savage. – Kompanija „Microsoft“ puikiai tam tinka“.

Ateityje „Vine“ bus labai naudinga paslauga, kuri apjungs elektroninio pašto dėžutes, „IM“, „Twitter“, „SMS“ žinutes, stacionarius telefonus, palydovinius telefonus bei automobilius, naudojančius sistemą „OnStar“.

Pranešimas apie pavojų

„Vine“ – tai naujas ryšys, leidžiantis informuoti apie ekstremalias situacijas. „Anksčiau aliarmo garsas pranešdavo žmonėms apie nelaimę“, - sakė Tammy Savage. Tačiau dabar viskas pasikeitė. Atsirado naujos ekstremalių situacijų formos, žmonės dažnai per menkai pasitiki įvairiomis institucijomis. Dėl to reikia naujų priemonių, galinčių pranešti apie ekstremalias situacijas. Pavyzdžiui, viešbutyje įsijungia priešgaisrinė signalizacija. Dauguma žmonių atidaro duris ir pasižiūri, kas vyksta koridoriuje. Jeigu žmonės bėga link išėjimo – ir kiti taip darys.

Galiausiai svarbu paminėti ir tai, jog kompanijai „Microsoft“ paslauga „Vine“ yra naudinga: avarinio reagavimo programoms lėšų skiria ne tik valdžia, bet ir kitos kompanijos. Tammy Savage tvirtina, kad ši paslauga pirmiausia bus įdiegta bažnyčiose, mokyklose bei policijos nuovadose. „Šiomis institucijomis žmonės labiausiai pasitiki“, - sakė ji. Taip yra daug sunkiau įgyvendinti šią programą, tačiau kompanija „Microsoft“ įsitikinusi, jog technologija bus naudingesnė, jei bus įgyvendinama iš apačios į viršų.

Tai nėra absolučiai originalus projektas - panašias idėjas įgyvendina ir Google atstovai. Jie jau sukūrė kai kurias panašias tarnybas, iš kurių populiariausia turbūt "Latitude". Tačiau panašu, jog „Microsoft“ užsibrėžtas tikslas gerokai pralenkia šias tarnybas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: