Valentinas Mitė. Š. Korėjos branduolinės ambicijos – žaidimas su ugnimi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zigzaueris 2009-05-31 18:10
matos jusu mentalitetas. "zoooginiu antikairiuju ir desiniuju" .As jokiu paziuru ir man nusispjaut ,kas parasyta popieriuj.Geriau paziuret ,kaip gyvena valstybes,kaip Svedija ir tada aiskint apie kazkokias ideologijas....
SG 2009-05-31 18:26
Na atsiprašau tada, kad kandžiai pasakiau. Aš kairiųjų pažiūrų, tu jokių pažiūrų. Na gi ir vėl kartoju, nebežinau kelintą kartą. Juk pasaulis nesusideda iš JAV ir Vakarų Europos. Skandinavijoj yra reformuotas kapitalizmas. Kapitalizmas su socializmo prieskoniu. Aišku tai nėra labai blogai, gana geras variantas, tikrai geriau už gryną kapitalizmą kaip JAV, bet irgi ne amžinas. Aš pats vienu metu buvau socialdemokratinių pažiūrų, bet vėliau pagalvojau labai paprastai: "jei bandai sumaišyt silkę su tortu, gaunasi šūdas".
karol 2009-05-31 18:59
SG gali pasakyt kuo tau butent nepatinka kapitalizmas?
Zigzaueris 2009-05-31 19:08
Kapitalizmas veda prie nuzmogejimo,kai pinigai tampa didziausia vertybe.
karol 2009-05-31 19:16
o jums neatrodo, kad ne teorija veda prie nuzmogejimo,o pats zmogus pasirenka kokiu buti? zmogaus mastysena, poziuri formuoja: dvasines vertybes, patirtis, issilavinimas, kultura netgi realigija, o ne kapitalizmas ar kita teorija.
Zigzaueris 2009-05-31 19:22
na,nuejus i komunizmas.org pasirodo,kad ne tik zmogus,bet ir valstybes pavadinimas trugdo ivest viena ar kita ideologija ....
SG 2009-05-31 19:41
Zigzaueri, kaip suprast?
Zigzaueris 2009-05-31 19:46
Taip ir suprask.Vienas kitas ciuvelis pasako,kad visu pirma yra lietuvis ir tik tada komunistas,o kitiem 15-17 metu politologams TSRS idealas.Net pats sakai,kad ten komunizmo nebuvo,o ten gan daznai vartojamas terminas.
SG 2009-05-31 19:55
Nesupratau. Pagal tave negali būt vienu metus lietuvis komunistas? Juk komunistas - tai ne tautybė. Ar ką tu čia norėjai pasakyt?
Zigzaueris 2009-05-31 20:01
AS norejau pasakyt,kad komunistu forume vieni lochai.Dabar aisku? Jie nekalba,kaip gerai butu komunizmas Lietuvoj ir t.t.Daug populiariau:"Trybų sąjungos istorija, aptarimas.","Visi senieji-gerieji Tarybiniai himnai, revoliucinė, bei kitokia anų laikų muzika. ","Kosminės programos, bei kiti Tarybų Sąjungos mokslininkų pasiekimai. ","Diskusijos apie banditus vadinamus "partizanais". " .O kur Lietuva,kur siekis padeti Lietuvos zmonems?Man nusisikt,tegu daro Rusyne ,ka nori,bet kolkas vienintelis Komunistu forumas lietuvoj kazkokias nesamones kliedi.
SG 2009-05-31 21:07
Na, kad ne vien tai aptariama... Geriau paieškok.
Dvigubas nulis 2009-05-31 21:35
Ne tuos dalykus lygina daug kas. Lygina šiuolaikinį kapitalizmą su idealiuoju marksizmu. Jei jau lyginam, tai lyginam lygius dalykus. O siūlymas visą visuomenę perauklėti per 100 metų, žmonių genus, tai tikrai juokinga mintis pasirodė.
Dalyvis 2009-06-01 01:52
Užsiregistravau šiame puslapyje vien tik dėl SG Man patinka kaip tu dėstai savo nuomonę, nes matosi, kad esi apsiskaitęs ir dažniausiai teiginius pagrindi, tačiau nemanau, kad komunizmas yra įmanomas, nes nežinau kaip įmano išauklėt žmogų, kad jis pamirštų pavydą, godumą. Aš nežinau ar tam netgi 1000 metų pakaktų. Galbūt vienintelis būdas yra tas, kurį jau anksčiau minėjo kažkas. Žmogus turi tapti lyg skruzdėlė. Aš palaikau nuomonę, kad geriausia ieškoti aukso vidurio ( ir šiaip nesimpatizuoju nei komunizmui, nei nacionalizmui.) Kalbat apie partizanus, tai žinau, kad tarp jų buvo visokio plauko žmonių, tačiau šiuo klausimu aš sutinku su Zigzaueriu, nes aš tuo metu negyvenau, todėl negaliu pasakyt kaip ten iš tikrųjų buvo, bet man pakanka ir tiek kiek žinau, kad gerbčiau tuos žmones už tai, ką jie padarė dėl Lietuvos. P.S. gražu, kad tu, SG, sugebi gan tolerantiškai reikšti savo nuomonę.
Kraugerys 2009-06-01 03:36
Kapitalizmas ir komunizmas - kaip NUOBODU. Šis gyvenimo būdo lyginimas pakankamai senas, kad būtų galima jį pamiršti, nes mes puikiai žinom, kas nutiko eksperimentinei valstybei bandant įdiegti komunizmą "Visame Pasaulyje", taip pat matom kaip "sėkmingai" vystosi kapitalistiniai santykiai su savo krizėm. Aš manau, kad galima gyventi kitaip nei dabar, tik reikia išplėsti technologijas iki tokio lygio, kad mums nebereikėtų rūpintis dėl būsto, maisto ir visų kitų buitinių dalykų, o tada galėtume ramiai gyventi sau: dirbti tik mėgiamą darbą, linksmintis ir nesinervinti dėl to, kad atėjus krizei nebus už ką paskolų įmoką sumokėt.
kionig 2009-06-01 12:12
septyni komunizmo stebuklai: 1. Visi turejo darba 2. Nors visi turejo darba, niekas nedirbo 3. Nors niekas nedirbo, normos buvo ivykdomos 100% 4. Nors normos buvo ivykdomos 100%, parduotuvese nieko nebuvo 5. Nors parduotuvese nieko nebuvo, visi visko turejo. 6. nors visi visko turejo, viskas buvo vagiama. 7. Nors viskas buvo vagiama, visiems visko uzteko.
SG 2009-06-01 15:20
kionig: Vargu ar ką nustebinai, seniai žinomas bairis. Dalyvis: Dėkui, visad malonu sulaukt pagyrimų. ;D Taigi aš ir neteigiu kad, komunizmui sukurt reikia keliasdešimt metų (Leninas teigė, kad MAŽŲ MAŽIAUSIAI 100 reikia), bet aš gal ir su juo nesutikčiau. Kaip jau sakiau nėra tokio dalyko, kaip "žmogus iš prigimties godus" ar panašiai. Žmogaus iš prigimties sąmonė yra kintanti. Kitaip tariant, žmogaus sąmonė prisiderina prie aplinkos, kurioje jis gyvena. Kapitalizmas jau praktiškai kokį 1000 metų yra (žinoma turiu galvoje ir jo pradines formas), tai per tiek metų susiformavusį mąstymą nereikia norėt pakeist per keliasdešimt metų. Bet esmė, kad įmanoma.
Dalyvis 2009-06-01 16:39
Šiaip aš negaliu garantuot, tačiau esu matęs dokumentinį filmą, kuriame buvo užsiminta, kad Marksas manė, jog visuomenėje tinginius ir silpnus individus reikia naikinti. Tokios ateities vizijos aš nenorėčiau, tačiau tokia ateitis, apie kurią kalba SG visai atrodo patraukli. Tai lyg tobula visuomenė, galbūt žmogaus išsivystymo viršūnė, o ar taip bus pamatys būsimos kartos.
karol 2009-06-01 17:15
Is tiesu taip Marksas ir mane, o hitleris mane kad reikia naikinti zydus.
SG 2009-06-01 17:20
Vat būtent! Apie tą ir kalbu. Dar pats Platonas vystė teoriją apie idealią valstybę. Taip pat kai kurie istorikai net Jėzaus Kristaus mokyme įžvelgia komunistines įdėjas. Esmė, kad kaip ir sakai, komunizmo sukūrimas iš esmės ir būtų žmogaus tobulumo pasiekimas, tobulo proto išraiška, kaip ir religijos sunaikinimas būtų žmogaus aukščiausios moralės pasiekimas (nors sako, kad tobulumui nėra ribų ). Na jo, jei kas ir gyvens tokiam pasaulyje, tai nebent mūsų propropro...x100pro...proproanūkiai. Na nežinau, kiek perskaičiau Markso veikalų, kažkaip neaptikau, kad jis būtų užsiminęs, jog visuomenėje tinginius ir silpnus individus reikia naikinti. O gal tam filme buvo turima omeny, kad netiesiogiai naikinti? Nes šiaip paprasčiausiai komunistiniam pasaulyje tinginys nepriklauso visuomenei ir vsio. Gal prisimeni filmo pavadinimą? Būtų įdomu pačiam pažiūrėt. Beto ir dar vienas dalykas. Atkreipk dėmesį, kad sakau "komunistinam pasaulyje", o ne "komunistinėj valstybėj". O kai kalbu apie valstybę, tai žinok, kad komunistiniam pasaulyje žodžiai "valstybė" ir "visuomenė" reiškia praktiškai tą patį. Nes dabartinės mums suprantamos valstybės jau būna nunykusios (apie valstybės nunykimą daug F. Engelsas rašė).
Tir4elis 2009-06-01 17:27
Nda... Na jūs čia ir pritauškėjot . Susitikę realybėj įtariu bokalais arba dar kuo apsimėtę būtumėt . Kaip matau visai pamiršot apie Šiaurės Korėją. Taip niekas ir nepasigilinot kas ir kaip ten kilo. O viskas paprasta. Dar vienas TSSR bandymas įvest savo pasaulėžiūrą svetimomis rankomis intensyviai kišant politrukus ir DAUG karinės technikos. Liaudis ten buvo vargana, ko gi nepatikėt? Aišku JAV kaip mat prisistatė prieštaraut ir kaip visada tokiose situacijose gavosi košė. Taigi komunistai statė pagal save, kapitalistai statė pagal save. Ką turim? Viena šalies dalis gyvena su pilnai išplautomis smegenimis ir vykdo viską kas liepta, kas ne, keliauja ten apie ką vietiniai nekalba. Kita dalis.. Ką daro kita dalis puikiai pamatysit atsidarę savo kompiuterius . Kinija, Taivanas, Korėja. Leiskit Šiaurės Korėjai įsibėgėt, kurį laiką apie kompiuterių atnaujinimą galėsit tik pasvajot. Kiek juokingas man pyktis, kad neleido elektrinės ten statyt. Gal reiktu pasidomėt kas ten per elektrinė? Oti tinkanti gamint ir branduolinį ginklą. Ten irgi nedurni aplink gyveną greit suprato kas ir kaip. Kodėl tada "taikioji" Šiaurės Korėja nestatė kito tipo elektrinės? Ką negalėjo tai pačiai Pietų Korėjai tiek elektros papigam ir sau turėt? Ne, tada man bombikės nesigauna. Įprato, kad vos pašvilpus atlekia dėdės iš Maskvos ir visko duoda. O dabar švilpk nešvilpęs Maskvai daugiau rūpi kaip savo įmperiją atkurt, o ne tolimas užkampis į kurį tik kišt ir kišt. Tai ir žvangina ginklais, kad kas ateitu apie taiką pasikalbėt ir duotu ėst. Sakot JAV su kitom šalim agresyvios? O tai ko niekas Š.Korėjos vadovo valdomos įmonės (vienas didesnių brendžio dilerių) prievarta neuždaro? Gerai kažkada rašytojas V.Petkevičius yra pasakęs: Pasiutusių miltų, pasiutus ir košė... Apie Komunizmus, socializmus ir kapitalizmus.. Visos turi savų pliusų ir savų minusų. VISKAS priklauso nuo žmonių kuriuos tos sistemos bando veikt. Kol kas pagal žmonių prigimtį kapitalizmas nuveikė daugiausia link gėrio. O kai jis po truputi skandinavijoje pradedamas "apvestint" su socializmu rodo, kad kartu o ne atskirai tos sistemos gyvybingesnės bei naudingesnės. Todėl kišančius arba tą arba aną laikau tik laiko savo plepalais gaišintojais. Aišku visi turim teisę į savo nuomonę. Tiek Meslinukas, tiek SG, tiek Zigzaueris, tiek ir aš. Bet pažvelkim kur kol kas viskas veikia efektyviausiai ir mažiausiai prasilenkiant su tuo ką męs vadiname moralės normomis? Apie pokarį. SG, man toli lakstyt nereikėjo renkant tą metą išgyvenusių žmonių prisiminimus. Greta jų užaugau. Vieni dėjos prie partizanų, kiti buvo RA, dar kiti paprasčiausiai išgyvent. Galiu pasakyt tiek. Patriotiški ir išsilavinę žmonės nešdinos lauk į užsienius nes kitaip laukė sibiras.. Kiti pradžioj laukė vokiečių bet persigandę jų sukelto siaubo, atėjus rusui vėl bėgo arba į užsienius arba (dauguma) į miškus. Kiek su kuo kalbėjau, patriotai ir įdealistai žuvo pirmi. Toliau liko.. Liko arba banditai šaudantys visus neįtikusius arba ultros nuo neišviangiamybės nužmogeję ir daugiau žalos, o ne naudos nešantys. Pamenu pasakojimą apie du brolius dėjusius prie partizanų. Aišku idealistai abu. Prasidėjus raudonajam terorui vienas turėjo saugodamas šeimą bėgt į kitą lietuvos galą, o kitas dar papirkdamas rusą pasų tarnyboj miške likusius draugus legalizavo. Buvo pagautas nes įkliuvęs kaimynas neišlaikė kankinimų ir įdavė. Nepyko įduotasis, nes sakė kaimynas jau į žmogų nepanašus buvo. Greičiau į obuolį perdaužytą.. O pats tardomas iškentėjo. Neįdavė nei to ruso iš pasų tarnybos, nei tų kurie legalizavosi. Kaip šiandie pamenu senuką pasakojantį kaip KGB tardytojas kerziniais batais ant krūtinės jam šokinėjo.. Kiti, pasakojo kaip vokiečiai tankais sutraiškė visą kaimą, nes rusai jų koloną apšaudė. Vėliau kai kurie pikti išėjo į mišką rusams keršyt.. Ot atkeršijo. Varganą lietuvį nušovė, kad jam kažkurio pono buvusios žemės lopinėlį nauja valdžia davė prie namų daržiukui. Leningrado blokadą pergyvenusį vaikinuką, kuris žiemojo netoli Panevėžio, nes sušalus orams iki Šiaulių nebedaėjo sesers į ten atklydusios ieškot ir pas vietos valstiečius gyvenusį sušaudė ir paliko krūmuose kybot.. Kalbėjau su tais kurie jį priglaudę buvo. Blogo žodžio pasakyt negalėjo. Tik geru minėjo, o dabar JAV gyvenančius "partizanus" ir besigiriančius kaip už tėvynę "kovojo" žudikais vadino.. Žemaitijoje pasakojo ir apie rusus, kurie moterį pamary išžagino, o paskui šeimai matant prie durų prikalė.. Bet visi sako tą patį. Idealistai arba žuvo pirmi, arba skubiai bėgo į užsienius. Nes sugauti su giminėm ir šiaip gabesniais ir šviesaus proto žmonėmis atsidūrė Sibire. Likę miškuose "partizanai" nusipelno tik pasmerkimo ir bausmės. Deja, jų buvo daugiausia..