Valentinas Mitė. Š. Korėjos branduolinės ambicijos – žaidimas su ugnimi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SG 2009-06-01 17:35
Savaime suprantama, visi turim teisę turėt nuomonę, jei tik ta nuomonė kažkuo pagrindžiama, o ne kaip mėšlinuko atveju išsigalvotais dalykais, kaip pvz. neva Hitleris socializmą statė. Tir4eli, dėl Š. Korėjos jau nesiginčysiu, paprasčiausiai tingiu vėl rašyt, mano nuomonę perskaitei ir žinai. Aš ir neteigiau, kad buvo ABSOLIUTIŠKAI VISI BANDITAI, juk sakiau, kad buvo DIDŽIOJI DAUGUMA. O tai ką pasakei apie banditus - teisybė.
Zigzaueris 2009-06-01 18:09
O ką apie ne banditus tai melas?.... Ir kas tau čia mėšlinukas? :|
rwc 2009-06-01 18:23
socializmas - tik ideologiškai kitoks nei komunizmas. Ir reikia pripažinti, kad jis buvo pirmoji politiškai ir ekonomiškai efektyvi socialistinių idėjų realizacija.
rwc 2009-06-01 18:37
Zigzaueris 2009-06-01 18:57
Idomu butu isgirst SG nuomone apie tai.Tau reiktu sitai komunizmas.org parasyt,nors greiciausiai mokyklinukai pradetu kanors rekaut :|
SG 2009-06-01 19:00
Pala, pala, tai Markso tėvas gimė rabino šeimoje? Ar aš teisingai supratau? O ne pats Karlas Marksas. Laisva, mažai reguliuojama rinka beveik visad priveda prie krizių ir ekonomikos griūčių. "Jei ne laisva rinka ir minties laisvė, tikriausiai dar dabar turėtume vergovę." - jau minėjau, kad vergovinė santvarka yra viena iš kapitalizmo pradinių formų. Kitaip tariant labai grubus kapitalizmas, kuris buvo pasmerktas žlugti. "Taigi, pagal visus požymius nacionalsocializmas yra socializmas - tik ideologiškai kitoks nei komunizmas." - šito sakinio net nesupratau. Bijau kažką apie Fordą kalbėt, nes neesu skaitęs.
Zigzaueris 2009-06-01 19:03
Laisva rinka per krizes apsivalo nuo verslu,kurie nera reikalingi ir jie arba bankrutuoja arba persitvarko.Be to-po kiekvienos krizes buna pagyvejimas iki kitos krizes.Cia praktiskai gaunas naturali atranka.
rwc 2009-06-01 19:33
Ko čia nesuprasti? Nacionalsocializmas pasigavo ir įdiegė keletą marksizmo ir komunistų partijos principų - kaip ir TSKP. Ar čia taip nepolitkorektiška, norėtum, kad matyčiau tik gerus Lenino/Stalino darbus, o Hitlerio - tik blogus? Man jie visi panašūs, taigi leidžiu sau matyti kiekvieno tiek progresyvių pasiekimų, tiek žiaurių klaidų. Mano nuomone, nekorektiška užsimerkti ir vienus vadinti idealistais, o kitus demonizuoti. Pripažink: tiek TSRS, tiek III Reichas smarkiai diskreditavo socializmą, iškraipydami tikslus, pasirinkdami netinkamas priemones ir jėgas skirdami ne visuomenės gerovei, o vadų iškrypėliškoms ambicijoms tenkinti.
SG 2009-06-01 19:49
Nesupratau, prie ko čia pažemina? Man vienodai šviečia ar jis buvo rabinas, ar kunigas, ar šamanas ar dar kas. Jei suklydau, teks mėšlinuko atsiprašyt, bet vistiek, tai nieko nekeičia turint galvoj krūvas jo nesamonių. Ir nieko nekeičia tai, kas buvo jo tėvas, turint galvoj jo darbus. O aš minėjau apie vergovinės sąntvarkos bankrotą? Skaityt nemoki? Bet kuri sąntvarka, paremta stiprėjančia klasių kova ir gilėjančia riba tarp valdančiųjų ir engiamųjų yra pasmerkta žlugti. Nes anksčiau ar vėliau engiamoji klasė sukyla, o jos sunaikint negalima, nes ji ir yra pagrindinė darbo jėga. Na aš tai nei Hitlerio, nei Stalino gerų darbų ne itin matau, o Lenino irgi neidelizuoju. Nors jis ir nusipelnė ne ką mažesnės statulos, nei Laisvės statula Niujorke, bet jis irgi buvo lygiai toks pats žmogus ir lygiai taip pat žmogiškai klydo. Juk aš jau minėjau, kad dalis marksistų teigia, kad nei toj Š. Korėjoj ir net toj pačioj TSRS socializmo niekad nebuvo. Tose valstybėse gyvavusį "socializmą" dažnai vadina valstybiniu kapitalizmu (panašiai kaip dabar Baltarusijoj), kadangi tas socializmas neatitiko ideologijos. O kad III reiche neva buvo socializmas, tai čia nesamonė. Galima surast 1 priežastį, kodėl III reiche gyvavusią ideologiją galima pavadint socializmu ir 100 priežasčių, kodėl negalima pavadint. P.S. Zigzaueris, visų tikrai nepažįstu, bet tuos, kuriuos iš ten pažįstu (gyvai), galiu užgarantuot, kad ne mokyklinukai. P.S.S. Aš neturiu nei dievų, nei dievukų. Tik yra žmonės, kuriuos daugiau ar mažiau gerbiu.
Zigzaueris 2009-06-01 20:11
Pasakysiu paprastai i tavo argumentus,kad nei S.Korejoj nei SSRS nebuvo nieko panasaus i socializma ar komunizma.Abiejuose ivest sios santvarkos nepavyko,o kapitalizma pavyko.Koks tikslas kankint zmonija beviltiskai stengiantis ivedinet santvarka,kurios ivest dar niekam nepavyko.Juolab,kaip rwc sake-galbut pats kapitalizmas kadanors peraugs i socializma ir pan. Sita situacija panasi i babelio boksto statyba-meginama pasiekt roju,kai zmogus tam nera pasiruoses.
rwc 2009-06-01 20:12
SG 2009-06-01 20:43
O tu paprasčiausiai bandai parodyt, kad mano žodžiai nieko verti. Ir gali nesigint: "Nepyk, bet mano akimis esi toks pats meslinukas, tik kitoje barikadų pusėje. Na, gal per nago juodymą korektiškesnis". Cha, kalbi apie vergovine sąntvarką taip, lyg ji būtų evoliucionavus... Manai dabar įmonių darbuotojams nepraverstų vienas kitas arba vienas kitas tūkstantis vergų, kuriems nereikia mokėt? Kai kurie dalykai nesensta ir šimtmečius. Žlugimas tai nebūtinai bankrotas. Apskritai. Sunykimas ar panašiai. Žinoma galima ir kaip bankrotą suprast. Aš idealizavimu laikau užsimerkimu prieš savo herojaus klaidas. Visiškai neneigiu Lenino klaidų (beto jis man ne pats "herojiškiausias" iš komunistų ). Įdomu ar mėšlinukas Hitlerio klaidas mato? Ar vien tik didvyrį, kūrusį arijų tautai šviesesnį rytojų? Kinijoj išvis dabar jau galima laikyt kapitalizmu, bet Mao Dzeduno laikais buvo maoizmas. Š. Korėjoj atrodo čučhė ar čiučhė, ar kažkaip panašiai skamba... Kim Il-Sungo sugalvota ideologija. Nu ten iš esmės reformuotas marksizmas (bet tikrai negaliu atsakyt kiek, nes neesu skaitęs jo raštų). Švedijoj išvis kapitalizmas su tik su socializmo prieskoniais. Socialdemokratizmas ar kaip pavadint... Kuboj lyg ir marksizmas buvo plėtojamas (bet kaip visada su valstybės vadovo pridėtais prieskoniais). Lyg ir kažkur girdėjau terminą "kastroizmas". Dauguma valstybės valdovų bandė reformuot marksizmą, bet kolkas nelabai kaip pavyko. Pvz. tas pats al-Kadafis džamahiriją sugalvojo. Išvis ten juokinga. Atrodo, kad jis bando suderint religiją su marksizmu. O va čia vėl bandai kažką prigalvot ko nėra: "Tik labai jau aršiai reaguoji į sarkazmą ir kritiką ;]" - kad pasakiau jog neturiu nei dievų, nei dievukų? Nebandyk ieškot kažkokių priekabių, kur jų rast nepavyks.
Zigzaueris 2009-06-01 20:56
Išsisėmiai SG.Nuo argumentų pereini prie koliojimosi.Aišku aš tave suprantu,juk sunku gint ideologija ,kurios dar nepavyko įgyvendint.Lieka tik pasiteisinimas,kad ten ne komunizmas ir t.t. O kapitalizmas,man nepatinka tik tuo,kad pinigai tampa didžiausia vertybe,tačiau viskas priklauso nuo žmonių.Neįmanoma,kad komunizmas egzistuotų be krizių,nes kažkokia įmonių atranka vistiek turi vykt. Tačiau,kaip bebūtų-kapitalizmas klessti,o komunizmo,kaip nebuvo taip nėra.Mirštantis reikalas.
SG 2009-06-01 21:02
Dar vienas... "Nuo argumentų pereini prie koliojimosi." - kurioj konkrečiai vietoj? Ne aš pradėjau menkint jo žinutes. Žinoma, bandymas parodyt, kad tai, ką kažkas pasako yra nieko verta, tai labai populiaru būna ginčuose, tik nereikėjo pirmiausia nuo to pradėt. Vėliau galima pereit prie priekabių ieškojimu nebe argumentuose. Ne gint sunku, o kartot tą patį. Praktiškai mano maždaug pusę žinučių šitoj temoj yra pakartota tas pats ir ne tik atėjusiems naujiems diskutuotojams, o ir kartais tiems patiems tenka po kelis kartus, kai pradeda savo varyt, nepasaint jokių argumentų. O, kad man atsibodo jau čia rašinėt, tas teisybė, tiesiog šitom dienom turiu daug darbo prie kompiuterio, tai nesunku karts nuo karto atnaujint ir atrašyt, kad ir tą patį. Va čia vienoj vietoj praktiškai taikliai įšovei, tik vargu ar pats tą supratai. Tame ir esmė, kad aš ginu ne TSRS (aišku karts nuo karto ir apie ją žinutes parašau), bet ginu pačią ideologiją, kurios kaip tu sakai niekam nepavyko įgyvendint.
rwc 2009-06-01 21:25
Beje, nerandu, kur meslinukas girtų Hitlerį kaip kažkokį neklystantį vadą. Atleisk, bet aš pritariu jo nuomonei, kad hitlerizmas Baltijos šalims buvo mažesnė blogybė nei stalinizmas. Ir nori nenori, bet vieną dalyką jis padarė tikrai nuostabiai - suvienijo palūžusią vokiečių tautą po karo, mobilizavo, pastatė ant kojų visą mokslą, pramonę ir ekonomiką. Aišku, holokausto, ksenofobijos ir imperinių užmačių tai anaiptol nepateisina. Ar taip įsiutino meslinuko avataras - indoeuropietiškų simbolių kombinacija? Gal derinys ir turi kažkokią aliuziją į III Reicho vėliavą, bet ne daugiau. Palyginus, Arns užsidėjęs žymiai nekorektiškesnį (ir net nemaskuoja po kažkokiom aliuzijom). Tarp kitko, meslinuko irgi nelabai galima apkaltinti aklu vienašališkumu: juk jis Tamstą taip pat pagyrė gerai atsilaikius, ir parodė, kad netapatina socializmo su komunizmu (kaip suprantu, turėdamas omenyje būtent stalinizmą ir Š.Korėją).
SG 2009-06-01 21:44
Bet kuris nešališkas istorikas galėtų pasakyt, kad Hitleris nekūrė socializmo ir kriukis baigtas, nes pagal tave mano nuomonė šališka. Na jis palaiko III reichą, ne tik palaiko, bet dar ir avtare demonstruoja VLNDS simbolį, tai kodėl negaliu vadint jo naciu? Jei jis demonstruoja murzininkų simbolį, tai manau nereikia pykt dėl tiesos. Aš nepyksiu, jei mane komunistu ar marksistu, ar kairiuoju vadins. Bet tikrai ne tokiais mąstais tie vergai, kaip buvo tada. Nėra ir ko lygint net. Bet, kad po teisybei dėl to rabino sūnaus aš ir dabar nesuprantu. Juk toje tavo pateiktoje nuorodoje yra aprašoma apie Karlo Markso tėvą Heinrich Marx ir rašoma: "Heinrich Marx was born Herschel Mordechai, to Levy Mordechai (1743-1804) and Eva Lwow (1753-1823), a jewish rabbinical family of Prussian descent, but converted to Lutheranism in order to be permitted to practice law." Tai aš taip suprantu, kad Heinrich Marx gimė rabino šeimoje? Ir rabinas buvo Heinrich Marx tėvas, Karlo Markso senelis, ar ne? Atsiprašau jei klystu, mano anglų žinios ne auksinės. Na kiek žinau apie neonacius, tai jie net nenori girdėt apie Hitlerį, kaip apie negiamą herojų... Tai va, kad vokiečių tautą, o ne mūsų. O Markso ar Lenino įdėjos tinka bet kokiai tautai ir maža, kad Leninas veikė Rusijoj, o Marksas D. Britanijoj. Na po teisybei svastika mane kiek ir nervina (manau daugelį). Simbolis grynai su blogiu asocijuojasi pirmiausia, o tik tada su budizmu. Na ten pas jį avatare ne 100% svastika, bet iš esmės svastika. Man išvis yra vienas juokingas dalykas ir kartu apgailėtinas dalykas. Suprantu, kad vokiečiai gali gint Hitlerį - jis buvo tikras patriotas, šitą pripažįstu, bet kaip Hitlerį gal gint kitų tautų atstovai? Kaip??? Juk jis siekė išnaikint, vergais paverst kitus. Baltų tautas taip pat norėjo priverst jam vergaut. O gal kitataučiai Hitlerio gynėjai taip jam atsidavę, kad mirtų dujų kamerose vardan jo ar vokiečiams batus laižytų? Esmė, kad kitaip nei marksistai, Hitleris savo įdėjas kūrė grynai vokiečių tautai, va todėl šito ir nesuprantu. Arns simbolis neturi reikšmės "blogis". Kad ir ką sakytų mūsų pusgalviai seimūnai, kad ir kaip norėtų susiest šį ženklą su stalinizmu, bet kūjis ir pjautuvas visada turėjo ir turės vieną reikšmę - darbininkų ir valstiečių solidarumo simbolis. Gal dabar žodžiai nuskambės kiek ir vaikišai, bet dėkui, man palaikymo iš žmonių, kurie neskiria socializmo nuo nacionalsocializmo tikrai nereikia. Aplamai turint galvoj, šitas ginčas begalinis arba tiksliau tęsis tiek, kol baigsiu darbą su kompiuteriu, na jau gal ryt turėčiau baigt.
Zigzaueris 2009-06-01 21:53
Svastikas ant marguciu paiso,idiote tu.Jau atsibodai su tuo solidarumu ir bla bla.Svastika yra SŪKŪRYS ir su nacizmu nieko bendra.Nebent senoves Baltai buvo naciai ir visur raižė svastikas.... O ,kad jin tau asocijuojas su blogiu,tai nieko keista,ypač ,kai esi kairiūjų pažiūrų,,,
SG 2009-06-01 21:58
Kitas iš kanapių iššoko. "O taip, neturi nieko bendro", - pasityčiodamas pasakė SG. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... y_1933.svg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... sadler.svg kuo toliau, tuo juokingiau. Dar man sakė, kad aš koliojuosi... Nors pats aiškiai pasakiau, kad svastika turi ne vieną reikšmę, tik pasakiau, kuri galvoj pirmiausia lenda. Beje, žodį "solidarumas" per krūvas žinučių pavartojau pirmą kartą ar tai antrą kartą. Rodosi pirmą. Kitaip tariant jau tu atsibodai su trumpais savo išsišokimais be jokios įdomios informacijos ar naudos. Beje, gal 1 iš 10000 žmonių, pavartojus žodį "svastika", pirmiausia pagalvoja ne apie Hitlerį ir nacius. Geriau eik margučius svastikom padažyt, nors nauda didesnė bus.
rwc 2009-06-01 22:11
Patikėk, aš skiriu - ir panašu, kad meslinukas irgi skiria. Aš juk tamstos nekaltinu, kad neskiri socializmo nuo stalinizmo, tai kam tos etiketės?
Zigzaueris 2009-06-01 22:12
"Geriau eik margučius svastikom padažyt, nors nauda didesnė bus. Very Happy"-ha ha ha,neužsilenk iš juoko tik...