„Wikipedia“ toliau kovoja su šališka informacija: šį kartą sankcijų sulaukė Scientologijos bažnyčia  (3)

Populiari elektroninė atviroji enciklopedija „Wikipedia“ uždraudė Scientologijos bažnyčiai ne tik redaguoti straipsnius, bet ir naudotis šia svetaine. Ketvirtadienį vienuolikos svetainės arbitrų sprendimu buvo užblokuoti visi IP adresai, susiję su šia bažnyčia bei bažnyčios narių ir religijos kritikų naudojamos paskyros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kiekviena šių pusių straipsniuose siekia pateikti savo požiūrį, o pataisymus netrukus pašalina“, - taip arbitrai paaiškino savo sprendimą. „Wikipedia“ administratoriams bus leista vykdyti griežtesnę įrašų, susijusių su scientologija, kontrolę.

Šis sprendimas buvo priimtas po pakartotino svetainės puslapių, kuriuose pateikiama informacija apie Scientologijos bažnyčią bei jos narius, redagavimo. Šia veikla kaltinami ne tik bažnyčios nariai, bet ir jos kritikai: jie nuolat keičia puslapiuose pateikiamą informaciją. Manoma, kad į šią veiklą įtraukiami ir vartotojai: susikūrę daug paskyrų ir jomis naudodamiesi, jie redaguoja straipsnius apie scientologiją.

Tokiu būdu ir vėl pasireiškė nesantaika tarp Scientologijos bažnyčios ir jos kritikų, teigiančių, jog ši sekta yra pavojinga. Ryškiausia nesantaika internete pasireiškė tarp bažnyčios bei aktyvistų grupių, pasivadinusių „Anonymous“. Ši grupė prieš bažnyčią protestuoja ne tik virtualioje erdvėje, bet ir realiame pasaulyje. Anksčiau Scientologijos bažnyčia nesutarė ir su „Google“ bei „YouTube“.

Piminsime, jog tai ne vienintelė įrašų tema, kelianti problemų „Wikipedia“ administracijai. Apie panašias iškylančias problemas plačiau galite paskaityti štai šiame straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: