Ateities automobiliai su autopilotais: nuo vizijos iki realybės (Video)  (5)

Pavargusiems didmiesčių vairuotojams nusimato šviesi ateitis: kamščių jie galės išvengti su „mąstančiu“ ir save vairuojančiu „CyberCab“ automobiliu, rašo MailOnline.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzų inžinieriai sukūrė GPS technologijomis valdomą transporto priemonę, kuri savarankiškai nugabena keleivius į jų nubrėžtą ir į kompiuterį įvestą tikslą. Standartinės GPS technologijos, kurios naudojamos sparnuotojų raketų valdymui, atstumus apskaičiuoja su kelių metrų paklaida, tačiau „CyCab“ GPS paklaida — maždaug vienas centimetras.

Golfo vežimėlį primenantis automobis išvengia susidūrimų su kelyje esančiomis kliūtimis naudodamasi lazeriu, o aplinkoje orientuojasi į kelio juostų žymėjimus reaguojančių kamerų dėka. „CyCab“ nuolatos iš interneto atnaujina turimą informaciją apie kamščius ir atitinkamai „pataiso“ maršrutą. Susiklosčius ypatingoms aplinkybėms, automoniliio valdymas gali būti perjungtas į rankinį rėžimą.

Nors atrodo, kad tokios idėjos tėra tolimos ateities vizijos, britai jau ruošiasi jas įgyvendinti. Heathrow oro uoste statomi pirmieji „CyberCar“ eismui pritaikyti keliai. Keleiviai galės išbandyti britiškąjį savarankiškai važiuojantį automobilio variantą „ULTra“ šių metų lapkritį. Elektra varomas automobilis veš keleivius iš vieno oro uosto galo iki kito.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)