Netrukus pasirodys nemokama Microsoft antivirusinė programa  (1)

Netrukus pasirodys nemokama Miscrosoft antivirusinė programa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Microsoft planuoja išleisti nemokamą antivirusinę programą, kuri konkuruos su komercinėmis antivirusinėmis programomis, visų pirma su Symantec ir McAfee produktais.

Microsoft atstovas patvirtino, kad greitai vartotojai galės išmėginti jos bandomąją, arba beta versiją, nors nenurodė konkrečios datos.

Šias žinias ypač atidžiai seka investuotojai, nes tai gali paveikti milijardinę antivirusinių programų rinką, tiesa, analitikų manymu tik ilgalaikėje perspektyvoje ir jei ši Microsoft programa patenkins daugumos vartotojų, ir ypač verslo, poreikius.

Microsoft jau prieš tris metus pamėgino įeiti į antivirusinių programų rinką, pasiūliusi Live OneCare paslaugą, bet ji netapo populiari ir bus nutraukta iki 2009 metų lapkričio. Manoma, kad naujoji antivirusinė programa, kol kas vadinama projektu Morro, kuriama naudojantis Live OneCare projekto metu sukurtais programų algoritmais, ir ji greičiausiai turės minimalių Symantec ir McAfee antivirusinių programų versijų, kainuojančių apie 40 JAV dolerių per metus, galimybes.

Symantec teigia nemananti, kad ši programa gali sukelti rimtesnę konkurenciją, nes nežiūrint jau esančių nemokamų antivirusinių programų, šios korporacijos pardavimai ir toliau auga.

Tačiau žinant Microsoft galimybes ir užimamą dominuojančią padėtį operacinių sistemų rinkoje, galima numanyti, kad nemažai namų vartotojų gali pasirinkti ir šią nemokamą programą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: