JAV laivynas vietoj balistinių raketų naudos robotus  (1)

Nors žurnalistai, pasakodami apie JAV kariuomenėje vis plačiau naudojamus robotus, dažniausiai rašo apie „Predator“ ir „Reaper“ nepilotuojamus lėktuvus, analogiškos šios šalies Karinio jūrų laivyno vykdomos programos dažniausiai lieka nepastebėtos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau nuotolinio valdymo povandeninių laivų galimybės tikrai nėra mažesnės, skelbia „Popsci.com“.

Pasak leidinio, JAV admirolas Markas Kenny ne tik pripažino, kad laivynas naudoja robotizuotus aparatus, bet ir atskleidė, kokie jie yra ir kam skirti.

Anot admirolo, keturiuose JAV povandeniniuose laivuose jau išmontuotos branduolinės raketos siekiant palikti daugiau laisvos vietos naujiems konvenciniams ginklams ir „Navy Seal“ specialiųjų pajėgų įrangai. Šiuo metu juose esą įrenginėjami „plaukiojantys ir skraidantys robotai“.

Tarp jų, pasak M. Kenny, yra torpedos dydžio robotas, skirtas povandeninei elektroninei žvalgybai, nedidelis 22 kg svorio nepilotuojamas lėktuvėlis, ateityje galėsiantis gabenti ginklus, kaip ir didesnieji jo giminaičiai, ir superlengvas 7,5 kg skraidymo aparatas, perduodantis vaizdo stebėjimų medžiagą į povandeninio laivo valdymo centrą.

Admirolo teigimu, plintant karinės paskirties robotų naudojimui, vis daugiau JAV atomlaivių branduolinius ginklus pakeis lengvai į juos integruojamais specialios paskirties robotais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)